Uw energierekening verlagen? Of uw woning verduurzamen? De gemeente Zwartewaterland helpt u op weg. Tijdens gratis webinars krijgt u tips en adviezen van deskundige energieneutraalcoaches. Zij vertellen u ook meer over kosten en beschikbare subsidies.

De webinars van de gemeente Zwartewaterland zijn bedoeld voor woningeigenaren die verbouwplannen hebben of aan de slag willen met het energieneutraal maken van hun woning.

In een verduurzaamde woning woont u voordelig, energiezuinig en comfortabel. Daarom is het verduurzamen van uw huis één van de beste investeringen die u kunt doen. Vooral ook met de subsidies van de overheid.

Meer informatie vind u op het duurzaam bouwloket van de Gemeente Zwartewaterland(externe link)

Aankomende live webinars

Webinar Isoleer uw oude(re) woning

Donderdag 20 april 20.00-21.00 uur

Een webinar speciaal voor woningeigenaren met een woning die voor 1982 is gebouwd. Ook een oudere woning kunt u namelijk goed en voordelig verduurzamen. Dat begint bij isoleren. Daarmee kan uw energierekening wel met 50% omlaag. Maar er zijn meer voordelen. Uw wooncomfort en binnenklimaat gaan erop vooruit. Een huis met een goed energielabel ligt beter in de markt. Ook draagt u een steentje bij aan een betere toekomst. De kosten zullen u meevallen en de subsidies zijn goed. Tijdens dit webinar hoort u wat de mogelijkheden zijn.

Inschrijven webinar (externe link)

  •  

Webinars terugkijken

Heeft u een webinar gemist? Dan kunt u deze terugkijken via onderstaande links. 

Webinar 'Zo bespaart u geld en energie, verduurzaam uw huis'
De energieprijzen zijn enorm gestegen. Steeds meer inwoners vragen zich af hoe ze de energiekosten in de hand kunnen houden. Tijdens dit webinar hoort u hoe u dat als woningeigenaar goed kunt aanpakken en hoe de gemeente u daarbij op weg helpt. Het gaat om een opname van het live webinar van 13 februari 2023.

Webinar terugkijken(externe link)
 

Webinar 'Warmtepompen'

Weten of een warmtepomp of een hybride warmtepomp mogelijk is in uw woning? Kijk dan het webinar ‘naar energieneutraal met de warmtepomp’ terug. Dit kan tot 1 april 2023. Een onafhankelijke energieneutraalcoach legt onder meer uit waarom warmtepompen geschikt zijn voor nieuwe of goed geïsoleerde woning en hybride waterpompen voor alle andere woningen. Het gaat om een opname van het live webinar van 9 februari 2023.

Webinar terugkijken(externe link)


Webinar 'Energieneutraal verbouwen'

Veel mensen willen hun huis verduurzamen en isoleren. Maar waar te beginnen? Tijdens het webinar Energieneutraal verbouwen krijg je informatie over: Wat energieneutraal verbouwen inhoudt, welke mogelijkheden hiervoor zijn en hoe je dat het beste kunt aanpakken en welke hulp je daarbij kunt krijgen van de energieneutraalcoach. Ook ziet u praktijkvoorbeelden van andere woningeigenaren en worden subsidies en regelingen toegelicht.

Webinar terugkijken

Webinars beoordeeld met een ruime 8

Al heel veel inwoners van de gemeente Zwartewaterland hebben onze webinars gevolgd. Zij zijn daarna aan de slag gegaan met het verduurzamen van hun woning. De webinars worden beoordeeld met een ruime 8. Mensen gaven aan dat de webinars een goed overzicht geven van de mogelijkheden en zeer informatief zijn.