Uw energierekening verlagen? Of uw woning verduurzamen? De gemeente Zwartewaterland helpt u op weg. Tijdens gratis webinars krijgt u tips en adviezen van deskundige energieneutraalcoaches. Zij vertellen u ook meer over kosten en beschikbare subsidies.

De webinars van de gemeente Zwartewaterland zijn bedoeld voor woningeigenaren die verbouwplannen hebben of aan de slag willen met het energieneutraal maken van hun woning.

In een verduurzaamde woning woont u voordelig, energiezuinig en comfortabel. Daarom is het verduurzamen van uw huis één van de beste investeringen die u kunt doen. Vooral ook met de subsidies van de overheid.

Meer informatie vind u op het duurzaam bouwloket van de Gemeente Zwartewaterland(externe link)

Aankomende live webinars

Er staan op dit moment geen live webinars gepland.
 

Webinars terugkijken

Heeft u een webinar gemist? Dan kunt u deze terugkijken via onderstaande links. 

‘Uw gasverbruik halveren met de hybride warmtepomp’

Door de hoge energieprijzen en hoge subsidies is het verduurzamen van uw huis één van de beste investeringen die u kunt doen. Steeds meer woningeigenaren kiezen daarbij voor een hybride warmtepomp. Dat betekent gedeeltelijk verwarmen op stroom en gedeeltelijk op gas (als het flink koud is). Bij veel woningen is dit al mogelijk zonder hele grote aanpassingen en investeringen. Uw huis is dan nog niet helemaal aardgasloos maar u zet wel een stap in de goede richting. U bespaart meteen op uw stookkosten en verminderd uw CO2-uitstoot. Tijdens dit webinar hoort en ziet u hoe het werkt en wat de mogelijkheden, kosten en opbrengsten zijn.

Het gaat om een opname van het live webinar van 13 september 2023. U kunt dit terugkijken tot 1 maart 2024.

Webinar terugkijken(externe link)

Webinars beoordeeld met een ruime 8

Al heel veel inwoners van de gemeente Zwartewaterland hebben onze webinars gevolgd. Zij zijn daarna aan de slag gegaan met het verduurzamen van hun woning. De webinars worden beoordeeld met een ruime 8. Mensen gaven aan dat de webinars een goed overzicht geven van de mogelijkheden en zeer informatief zijn.