Uw energierekening verlagen? Of uw woning verduurzamen? De gemeente Zwartewaterland helpt u op weg. Tijdens gratis webinars krijgt u tips en adviezen van deskundige energieneutraalcoaches. Zij vertellen u ook meer over kosten en beschikbare subsidies.

De webinars van de gemeente Zwartewaterland zijn bedoeld voor woningeigenaren die verbouwplannen hebben of aan de slag willen met het energieneutraal maken van hun woning.

In een verduurzaamde woning woont u voordelig, energiezuinig en comfortabel. Daarom is het verduurzamen van uw huis één van de beste investeringen die u kunt doen. Vooral ook met de subsidies van de overheid.

Meer informatie vind u op het duurzaam bouwloket van de Gemeente Zwartewaterland(externe link)

Aankomende live webinars

WEBINAR ENERGIEZUINIG EN COMFORTABEL WONEN

Woensdag 6 maart 20:00 - 21:00 uur

Wilt u uw energierekening verlagen? Maar niet in de kou zitten? Doe dan mee aan het gratis webinar 'Energiezuinig en comfortabel wonen' Een professionele energieadviseur vertelt welke maatregelen u kun nemen in huis en wat daarbij komt kijken. 

Aanmelden voor dit webinar(externe link) 

WEBINAR ENERGIEZUINIG & COMFORTABEL WONEN MET EEN WARMTEPOMP

Woensdag 27 maart 20:00 - 21:00 uur

Wil u weten of uw woning geschikt is om te verwarmen met een warmtepomp? En waar u op moet letten bij de aanschaf van een warmtepomp? Volg dan het gratis webinar ‘Energiezuinig & comfortabel wonen met een warmtepomp’. De energieadviseur besteedt verder aandacht aan kosten en subsidies. En u kunt online vragen stellen.

Aanmelden voor dit webinar(externe link)

Webinars terugkijken

Heeft u een webinar gemist? Dan kunt u deze terugkijken via onderstaande links. 

WEBINAR ZO BESPAART U GELD EN ENERGIE. VERDUURZAAM UW HUIS!

De energieprijzen zijn nog steeds hoog en moeilijk te voorspellen. De plafondprijzen gelden vanaf 1 januari 2024 niet meer. Daarom vragen steeds meer inwoners zich af hoe ze de energiekosten in de hand kunnen houden. In een verduurzaamde woning woont u voordelig, energiezuinig en comfortabel. Daarom is het verduurzamen van uw huis één van de beste investeringen die u kunt doen. Dankzij subsidies van de overheid verdient u dat sneller terug dan u denkt. Tijdens dit webinar hoort en ziet u hoe u dat als woningeigenaar goed kunt aanpakken en hoe de gemeente u op weg helpt. In nog geen uur tijd bent u op de hoogte van de bespaarmogelijkheden en de actuele subsidies. 

Alle woningeigenaren in de gemeente Zwartewaterland nodigen we van harte uit om mee te doen. U kunt kijken wanneer uw wilt. Al bijna 1100 inwoners hebben aan een eerdere versie van dit webinar deelgenomen. Na afloop kunt u zich aanmelden voor een gratis energie-adviesgesprek met onze energieadviseur.

Dit webinar van de gemeente Zwartewaterland is te bekijken is tot 1 maart 2024.

Webinar terugkijken(externe link)

UW GASVERBRUIK HALVEREN MET DE HYBRIDE WARMTEPOMP

Door de hoge energieprijzen en hoge subsidies is het verduurzamen van uw huis één van de beste investeringen die u kunt doen. Steeds meer woningeigenaren kiezen daarbij voor een hybride warmtepomp. Dat betekent gedeeltelijk verwarmen op stroom en gedeeltelijk op gas (als het flink koud is). Bij veel woningen is dit al mogelijk zonder hele grote aanpassingen en investeringen. Uw huis is dan nog niet helemaal aardgasloos maar u zet wel een stap in de goede richting. U bespaart meteen op uw stookkosten en verminderd uw CO2-uitstoot. Tijdens dit webinar hoort en ziet u hoe het werkt en wat de mogelijkheden, kosten en opbrengsten zijn.

Het gaat om een opname van het live webinar van 13 september 2023. U kunt dit terugkijken tot 1 maart 2024.

Webinar terugkijken(externe link)
 

Webinars beoordeeld met een ruime 8

Al heel veel inwoners van de gemeente Zwartewaterland hebben onze webinars gevolgd. Zij zijn daarna aan de slag gegaan met het verduurzamen van hun woning. De webinars worden beoordeeld met een ruime 8. Mensen gaven aan dat de webinars een goed overzicht geven van de mogelijkheden en zeer informatief zijn.