Uw energierekening verlagen? Of uw woning verduurzamen? De gemeente Zwartewaterland helpt u op weg. Tijdens gratis webinars krijgt u tips en adviezen van deskundige energieneutraalcoaches. Zij vertellen u ook meer over kosten en beschikbare subsidies.

De webinars van de gemeente Zwartewaterland zijn bedoeld voor woningeigenaren die verbouwplannen hebben of aan de slag willen met het energieneutraal maken van hun woning.

In een verduurzaamde woning woont u voordelig, energiezuinig en comfortabel. Daarom is het verduurzamen van uw huis één van de beste investeringen die u kunt doen. Vooral ook met de subsidies van de overheid.

Meer informatie vind u op het duurzaam bouwloket van de Gemeente Zwartewaterland(externe link)

Aankomende live webinars

Maandag 28 november 2022

WEBINAR NAAR ENERGIENEUTRAAL MET ISOLATIE(externe link)

  • Isolatie staat aan de basis van elke energieneutrale verbouwing. Zo verbeter je de schil van de woning waardoor je energiezuinig kunt stoken met lage temperatuur verwarming. Het gaat met name om bodem-, vloer-, gevel-, spouwmuur, verdiepingvloer-, dak-, deur- en glasisolatie. Welke mogelijkheden zijn er precies? Wat is de isolatiewaarde van verschillende materialen? Hoe wordt het aangebracht en hoe lang duurt dat? Wat merk je ervan in comfort en besparing? Op al dit soort vragen (en uw eigen vragen) krijgt u een antwoord.
    Schrijf u nu in en doe mee. U ontvangt per mail een bevestiging met daarin de link om op 28 november mee te doen aan het webinar. 
    Binnenkort komt de herhaling van dit webinar on demand beschikbaar.

Webinars terugkijken

Heeft u een webinar gemist? Dan kunt u deze later terugkijken. Als u zich heeft aangemeld voor het webinar, ontvangt u per mail een link om het webinar terug te kijken. Via onderstaande links kunt u ook eerdere webinars terugkijken. 

WEBINAR ZO BESPAART U GELD EN ENERGIE. VERDUURZAAM UW HUIS(externe link) 
De energieprijzen zijn enorm gestegen. Steeds meer inwoners vragen zich af hoe ze de energiekosten in de hand kunnen houden. Tijdens dit webinar hoort u hoe u dat als woningeigenaar goed kunt aanpakken en hoe de gemeente u daarbij op weg helpt. U bent van harte welkom om te kijken wanneer u wilt tot 1 februari 2023. Het betreft hier een opname van het live webinar op 21 november 2023.
 

WEBINAR NAAR ENERGIENEUTRAAL MET EEN WARMTEPOMP (externe link)
Als onderdeel van een energieneutrale verbouwing wordt vaak een warmtepomp toegepast. Maar wat is een warmtepomp precies? Welke techniek zit erachter? Welke uitvoeringen bestaan er en hoe maak je daaruit een keuze? Hoe haal je er het beste rendement uit? En hoe zit het met geluid en stroomverbruik? Op al dit soort vragen (en uw eigen vragen) krijgt u een antwoord. Het betreft hier een opname van het live webinar op 17 oktober 2022. U kunt kijken wanneer u wilt tot 1 januari 2023.
 

WEBINAR HYBRIDE WARMTEPOMP ALS TUSSENSTAP NAAR ENERGIENEUTRAAL(externe link)
Als onderdeel van een energieneutrale verbouwing wordt vaak een warmtepomp toegepast. Maar bij oudere woningen met matige isolatie is die stap vaak te groot. Een hybride warmtepomp kan dan een tussenoplossing zijn. Wanneer is dit een goed keuze? Werkt die ook met bestaande radiatoren? Hoe goed moet je huis geïsoleerd zijn? Hoe zit het met geluid en stroomverbruik? En hoe kun je later alsnog naar gasloos en energieneutraal? Op dit soort vragen (en uw eigen vragen) krijgt u een antwoord. Het betreft hier een opname van het live webinar op 25 oktober 2022. U kunt kijken wanneer u wilt tot 1 januari 2023.
 

WEBINAR ENERGIENEUTRAAL VERBOUWEN(externe link)

Veel mensen willen hun huis verduurzamen en isoleren. Maar waar te beginnen? Tijdens het webinar Energieneutraal verbouwen krijg je informatie over: Wat energieneutraal verbouwen inhoudt, welke mogelijkheden hiervoor zijn en hoe je dat het beste kunt aanpakken. Welke hulp je daarbij kunt krijgen van de energieneutraal coach en praktijkvoorbeelden van andere woningeigenaren. Ook worden subsidies en regelingen toegelicht.

Webinars beoordeeld met een ruime 8

Al heel veel inwoners van de gemeente Zwartewaterland hebben onze webinars gevolgd. Zij zijn daarna aan de slag gegaan met het verduurzamen van hun woning. De webinars worden beoordeeld met een ruime 8. Mensen gaven aan dat de webinars een goed overzicht geven van de mogelijkheden en zeer informatief zijn.