Ik ben iets verloren in de gemeente Zwartewaterland

Vinden op iLost

Wanneer u een voorwerp bent verloren in Zwartewaterland, dan kunt u dit mogelijk terugvinden op iLost. Hier vindt u gevonden voorwerpen in onze gemeente met foto. Herkent u uw voorwerp? Geef dan in iLost aan dat u de eigenaar bent. Staat het verloren voorwerp er niet bij? Kijk dan morgen nog eens of het er al tussen staat.

Ik heb iets gevonden

Heeft u iets gevonden in Zwartewaterland? Meld dit dan op iLost. U kunt het thuis bewaren.

Meld het op iLost

U kunt het voorwerp ook afgeven bij de receptie op het gemeentehuis in Hasselt. Bekijk hier onze openingstijden. Let op: Nederlandse identiteitsbewijzen kunt u niet aanmelden op iLost.

Identiteitsbewijs verloren of gevonden?

Identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs gevonden? Lever deze altijd in bij de gemeente. Deze mag u niet thuis bewaren. 

Bent u uw paspoort of identiteitskaart verloren? U kunt daar direct een nieuw identiteitsbewijs aanvragen

Een verloren Nederlands paspoort of identiteitskaart kunt u niet terugkrijgen. Vanwege de kans op fraude worden deze vernietigd als ze worden teruggevonden. Een gevonden rijbewijs kunt u soms wel terugkrijgen.

Bewaartermijn en eigenaar worden

  • Geeft u een item met een waarde van minder dan €450 af aan de gemeente? Dan doet u afstand van uw rechten. U kan geen eigenaar worden.
  • Houdt u een item zelf in bewaring? Dan wordt u na één jaar eigenaar, ongeacht de waarde. U heeft dan ook een zorgplicht. Dit betekent dat u moet zorgen dat het item in dezelfde staat blijft als toen u het vond.
  • Geeft u een item met een waarde van meer dan €450 af bij de gemeente? Dan kunt u na een jaar eigenaar worden. U kunt dit aangeven bij het achterlaten.

Heeft u gevonden wat u zocht?