Gevonden en verloren voorwerpen

Heeft u sleutels, een tas of andere waardevolle spullen verloren in de gemeente Zwartewaterland? Of heeft u juist iets gevonden? Verloren of gevonden voorwerpen kunt u zoeken of registreren op iLost. Kijk hieronder voor mee informatie.

Ik ben iets verloren in de gemeente Zwartewaterland

Vinden op iLost

Wanneer u een voorwerp bent verloren in Zwartewaterland, dan kunt u dit mogelijk terugvinden op iLost. Hier vindt u gevonden voorwerpen in onze gemeente met foto. Herkent u uw voorwerp? Geef dan in iLost aan dat u de eigenaar bent. Staat het verloren voorwerp er niet bij? Kijk dan morgen nog eens of het er al tussen staat.

Ik heb iets gevonden

Heeft u iets gevonden in Zwartewaterland? Meld dit dan op iLost. U kunt het thuis bewaren.

Meld het op iLost

U kunt het voorwerp ook afgeven bij de receptie op het gemeentehuis in Hasselt. Bekijk hier onze openingstijden. Let op: Nederlandse identiteitsbewijzen kunt u niet aanmelden op iLost.

Identiteitsbewijs verloren of gevonden?

Identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs gevonden? Lever deze altijd in bij de gemeente. Deze mag u niet thuis bewaren. 

Bent u uw paspoort of identiteitskaart verloren? U kunt daar direct een nieuw identiteitsbewijs aanvragen

Een verloren Nederlands paspoort of identiteitskaart kunt u niet terugkrijgen. Vanwege de kans op fraude worden deze vernietigd als ze worden teruggevonden. Een gevonden rijbewijs kunt u soms wel terugkrijgen.

Bewaartermijn en eigenaar worden

  • Geeft u een item met een waarde van minder dan €450 af aan de gemeente? Dan doet u afstand van uw rechten. U kan geen eigenaar worden.
  • Houdt u een item zelf in bewaring? Dan wordt u na één jaar eigenaar, ongeacht de waarde. U heeft dan ook een zorgplicht. Dit betekent dat u moet zorgen dat het item in dezelfde staat blijft als toen u het vond.
  • Geeft u een item met een waarde van meer dan €450 af bij de gemeente? Dan kunt u na een jaar eigenaar worden. U kunt dit aangeven bij het achterlaten.

Niet opgehaalde spullen gaan naar goed doel

Gevonden voorwerpen worden minimaal 3 maanden bewaard. Meldt de eigenaar zich niet dan doneren wij goede, nog bruikbare spullen aan Dorcas. Dorcas is een winkel in Genemuiden met tweedehands spullen. De opbrengst gaat naar mensen in nood in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Dorcas zet zich in voor de meest kwetsbare mensen die slachtoffer zijn van armoede, uitsluiting en crisis. Ze bieden noodhulp en doen duurzaam ontwikkelingswerk.