Wat is het?

Mantelzorgers helpen voor lange tijd en onbetaald iemand die hulp nodig heeft. Meestal gaat het om zorg of ondersteuning voor personen met een langdurige ziekte, beperking of hoge leeftijd.  Als u mantelzorger bent, dan weet u hoeveel energie u dat soms kost. Het is niet gemakkelijk balans te vinden tussen zorg voor de ander en zorg voor uzelf. Hierdoor kunt u overbelast raken.

Steunpunt Mantelzorg

Het Steunpunt Mantelzorg biedt:

  • Een luisterend oor voor mantelzorgers van alle leeftijden;
  • Praktische ondersteuning door bemiddeling en advisering;
  • Mogelijkheden om in contact te komen met andere mantelzorgers;
  • Onafhankelijk advies op het gebied van wonen, zorg en welzijn;
  • Belangenbehartiging van mantelzorgers;
  • Hulpverlening door inzetten van zorgvrijwilligers.

Contactgegevens

Uw contactpersoon bij het Steunpunt Mantelzorg is te bereiken via 06 13014955 of  l.ruitenberg@ijsselheem.nl. Het adres van het Steunpunt is Karel Doormanstraat 30, 8061JR Hasselt (Cultureel centrum Het Teeuwland)

Mantelzorgcompliment

Het college van burgemeester en wethouders spreekt ieder jaar met een mantelzorgcompliment erkenning en waardering uit naar de mantelzorgers.

Jonge mantelzorgers - Fun & Forget

Het project Fun en Forget is voor kinderen van 6 tot en met 18 jaar. Kinderen die thuis te maken hebben met zorgen en onbedoeld op een 2e plek komen. Het kan dan gaan om gezondheidszorgen, psychische zorgen, financiële zorgen etc. 


De inschrijving is open. Iedereen die denkt dat hij of zij binnen deze doelgroep valt is welkom bij de activiteiten. Het gaat dus niet om kinderen die zelf thuis alle zorg krijgen. We willen de broertjes/zusjes een moment bieden waarop ze lekker kunnen ontspannen. Dat wordt moeilijk wanneer er kinderen bij zijn die wij alle aandacht moeten schenken.

Data van deze activiteiten zijn te vinden op: www.bewegeninzwartewaterland.nl. Contactpersoon voor dit project is: Martijn Jansen, m.jansen@zwartewaterland.nl, T. 06 - 30 40 85 76.

Heeft u gevonden wat u zocht?