Lees hier de nieuws- en persberichten van de gemeente Zwartewaterland

 • Plannen voor nieuw modern gezondheidscentrum in Hasselt

  De drie huisartsen en apotheek in Hasselt hebben plannen voor een nieuw gezamenlijk onderkomen. De plannen gaan uit van de bouw van een modern gezondheidscentrum aan de Prinsenstraat in Hasselt. Voor omwonenden wordt hiervoor binnenkort een inloopbijeenkomst gehouden.

 • Gewijzigde afvalinzameling met Hemelvaartsdag

  Op Hemelvaartsdag (donderdag 26 mei) worden geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Zwartewaterland. De containers worden op een andere dag geleegd.

 • Wethouders Zwartewaterland geïnstalleerd

  Tijdens de raadsvergadering van gisteravond zijn de drie wethouders voor het nieuwe college van Zwartewaterland geïnstalleerd. Maarten Slingerland (SGP) en Harrie Rietman (PvdA) keren voor een nieuwe termijn terug. Jan van der Poel (CU) treedt nieuw toe tot het college. Van der Poel vervangt Gerrit Knol die gisteren zijn laatste raadsvergadering als wethouder bijwoonde.

 • Expositie in gemeentehuis over de Veerpoort

  In de hal van het gemeentehuis is een tentoonstelling te zien over De Veerpoort. De expositie werd maandagmiddag 9 mei officieel geopend. Wethouder Harrie Rietman overhandigde daarbij een boekje over het archeologisch onderzoek aan het Toeristisch Informatie Punt Hasselt (TIP) en de Stichting Hanzestad Hasselt Marketing (HHM).

 • Gemeente Zwartewaterland zoekt eigenaar van grijze VW Passat

  De gemeente Zwartewaterland heeft op grond van artikel 125 van de Gemeentewet en art. 170 van de Wegenverkeerswet gebruik gemaakt van hun bevoegdheid om een grijs-blauwe Volkswagen weg te laten slepen van het Havenplein in Genemuiden. De gemeente is op zoek naar de eigenaar van dit voertuig.

 • Informatieavond Hart van Hasselt op 16 mei

  Hart van Hasselt verzorgt de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne aan de Hanzeweg in Hasselt. Op maandag 16 mei houdt Hart van Hasselt een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis in Hasselt. Wilt u helpen als vrijwilliger? Dan bent u welkom op deze avond.

 • SGP, CU en PvdA presenteren coalitieakkoord: 'In vertrouwen verder bouwen'

  Binnen twee maanden na de gemeenteraadsverkiezingen heeft Zwartewaterland een nieuw coalitieakkoord. Hiermee gaat de huidige coalitie van SGP, CU en PvdA door op de ingeslagen weg van de afgelopen vier jaar. Het motto luidt daarom: 'In vertrouwen verder bouwen'. "Samen met onze inwoners en de raad zetten we een stabiele lijn voor de toekomst uit", zegt Maarten Slingerland, die namens de grootste partij (SGP) de formatie leidde.

 • Boten in het water voor het maaiseizoen

  Het maaiseizoen is gestart. Daarom mogen er geen (roei)boten in de berm van het openbaar groen liggen. Heeft u een boot die nog op de wal ligt? Dan vragen wij u uw boot weg te halen of in het water te leggen.

 • Jongerenraad van start met zeventien jongeren

  Burgemeester Eddy Bilder heeft vandaag de jongeren die deel uitmaken van de nieuwe jongerenraad succes gewenst. Dat deed hij tijdens de startbijeenkomst van de allereerste raad voor jongeren in Zwartewaterland. "Jullie hebben een mooie positie", gaf hij de aanwezige jongeren mee. "Als jullie goede ideeën hebben en je legt ze voor aan de gemeenteraad, dan gebeurt er ook echt iets mee."

 • Plannen voor vrijliggend fietspad bij de Zwolsesteeg klaar

  De Zwolsesteeg in Genemuiden krijgt een vrijliggend fietspad. De plannen hiervoor zijn klaar. De gemeente Zwartewaterland heeft de intentie om in het najaar te starten met de aanleg van het fietspad.

 • Feestelijke start bouw De nieuwe stijl van Hasselt

  Vrijdagmiddag heeft wethouder Gerrit Knol op symbolische wijze het startsein gegeven voor de bouw van het project De nieuwe stijl van Hasselt. Het project omvat 16 woningen: 12 rijwoningen en 4 twee-onder-een-kapwoningen. Het karakteristieke stadje Hasselt trekt met dit project volop de aandacht van mensen van buiten de gemeente. De nieuwe bewoners proostten met elkaar op een gezonde en mooie toekomst. 

 • Herdenking gevallenen op 4 mei

  Op woensdag 4 mei worden op vier plaatsen in de gemeente Zwartewaterland de gevallen burgers en militairen herdacht die sinds 10 mei 1940, wanneer of waar ook ter wereld, in het belang van het Koninkrijk zijn gevallen en allen die door oorlogshandelingen en terreur zijn omgekomen. De herdenkingen zijn tevens een bezinning op het heden en de toekomst van ons land en volk.

 • Lintjesregen 2022: negen inwoners onderscheiden

  Burgemeester E.J. Bilder heeft ter gelegenheid van de Lintjesregen Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan negen inwoners van de gemeente Zwartewaterland. De versierselen behorend bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en Ridder werden uitgereikt in een bijeenkomst om 09.15 uur en een bijeenkomst om 11.00 uur.

 • De Driehoek in Hasselt klaar voor gebruik

  Wethouder Gerrit Knol heeft vrijdag 22 april de vernieuwde weg De Driehoek in Hasselt geopend. Het asfalt heeft plaats gemaakt voor beton. Daardoor kan de onderhoudsarme weg weer jaren mee. 

 • Online informatieavond over warmtepompen

  Steeds meer woningeigenaren kiezen voor een hybride warmtepomp. U bespaart daarmee op uw stookkosten. Wat de mogelijkheden en kosten voor u zijn, hoort u tijdens de online informatieavond op dinsdag 10 mei van 20.00 tot 21.00 uur.

RSS feed

Heeft u gevonden wat u zocht?