• Gemeente neemt openbaar gebied Tag West in Genemuiden over van ontwikkelaar OCG

  De gemeente Zwartewaterland is met Ontwikkelingscombinatie Genemuiden (OCG) overeengekomen dat de gemeente het openbare gebied Tag West in Genemuiden overneemt. OCG was tot nu toe de ontwikkelaar en eigenaar van het gebied en verantwoordelijk voor de inrichting daarvan. De gemeente kan nu verder met de definitieve inrichting van de Tagweg en de Steltenberg.

 • Inzameling textiel voor de CliniClowns

  Inwoners van Zwartewaterland kunnen op maandag 17 juni weer textiel aan de straat zetten. Ze steunen daarmee het werk van de CliniClowns. Deze week valt er voor de actie een sticker op de deurmat die op een afvalzak of vuilniszak kan worden geplakt.

 • Zwartewaterland blijft financieel op positieve koers

  Traditiegetrouw maakt de gemeente Zwartewaterland halverwege het jaar de financiële balans op. Daarvoor legt het college van burgemeester en wethouders de Jaarrekening, Zomernota en Kadernota ter bespreking voor aan de gemeenteraad. Dat zijn, evenals voorgaande jaren, opnieuw positieve cijfers. Wethouder Maarten Slingerland: “We hebben onze financiële huishouding goed onder controle. Daardoor hebben we niet te maken met grote tekorten.”

 • Ouders en kinderen in Zwartewaterland in beweging tijdens Week voor de Gezonde Jeugd

  De gezonde keuze normaal, makkelijk en aantrekkelijk maken. Daar zet JOGG Zwartewaterland zich voor in. Om extra aandacht te vragen voor bewegen en gezond eten houden zij deze week de Week voor de Gezonde Jeugd. Speciaal voor dit initiatief kwam danser, acteur, presentator en JOGG-ambassadeur Juvat Westendorp naar Hasselt en Zwartsluis om kinderen in beweging te krijgen.

 • Staatssecretaris Van Ooijen bezoekt Zwartewaterland

  Demissionair staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft vrijdag 7 juni een bezoek gebracht aan de gemeente Zwartewaterland. Wethouder Jan van der Poel ging met Van Ooijen in gesprek over de wijze waarop Zwartewaterland zich inzet voor het ontwikkelen van een gezonde basis voor iedereen.