• Grof tuinafval gratis inleveren op zaterdag 25 maart

  In het voorjaar en in het najaar kunnen inwoners van de gemeente Zwartewaterland op een aantal zaterdagen grof tuinafval gratis inleveren. De eerstvolgende mogelijkheid is op zaterdag 25 maart 2023.

 • Inwoners kunnen ontwerp kiezen voor nieuwe speeltuin Zwartsluis

  Inwoners van Zwartsluis kunnen meebeslissen over de nieuwe speeltuin die een plek krijgt bij het Grote Gat. Tijdens een inloopbijeenkomst op maandag 27 maart kan iedereen stemmen op 1 van de 3 ontwerpen. De aanleg van de speeltuin is één van de plannen waarmee de gemeente Zwartewaterland het gebied rondom het Grote Gat dit jaar een impuls wil geven.

 • NK Tegelwippen van start: Zwartewaterland doet weer mee

  Het jaarlijkse NK Tegelwippen is weer van start. Vanaf vandaag tot en met 31 oktober 2023 gaat Zwartewaterland de strijd aan met een recordaantal van ruim 150 Nederlandse gemeenten om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen. Ook in België vindt dit jaar voor het eerst een tegelwip competitie plaats. De aftrap wordt vandaag gedaan met een heus nationaal wip lied. Pak je schep, zing mee met ‘Wip Holland Wip’ en vergroen je tuin. 

 • Gemeente vervangt lantaarnpalen in Genemuiden

  Door heel Genemuiden laat de gemeente Zwartewaterland tot eind juni in totaal 440 lantaarnpalen vervangen. De gemeente doet dat op een duurzame manier. Hierdoor blijft de openbare verlichting in Genemuiden veilig. En kunnen de lantaarnpalen de komende jaren weer mee.

 • Gemeente zoekt inwoners om straten te vergroenen

  De gemeente Zwartewaterland doet dit jaar voor de tweede keer op rij mee aan het NK Tegelwippen. Om opnieuw een succes van dit NK te maken, zoekt de gemeente inwoners die samen met de gemeente hun straat willen vergroenen. Zij kunnen zich vanaf nu aanmelden.