• Gemeente, politie en horeca slaan handen ineen voor veilig en plezierig uitgaan

  De gemeente en politie gaan samenwerken met de horeca om te zorgen dat inwoners plezierig, veilig en verantwoord kunnen uitgaan.

 • Nieuwe subsidieregeling voor planten van bomen

  Voor inwoners uit Zwartewaterland is het nu nog aantrekkelijker om kleinschalig bomen of een bosplantsoen te planten. Zij kunnen hiervoor samen met een straat of wijk een subsidie aanvragen bij de provincie Overijssel. De subsidie is beschikbaar tot uiterlijk 31 maart 2023 of totdat het budget op is.

 • Afvalcontainer op de juiste manier aan de weg zetten

  Op de dag dat uw container geleegd wordt, zet u uw container aan de weg. Door de container op de juiste manier aan de weg te zetten, helpt u onze chauffeurs een handje om de containers zo goed, snel en veilig mogelijk te legen. Hoe u de container op de juiste manier aan de weg zet, leest u hieronder.

 • Werkzaamheden aan duiker bij Nieuwe Weg/N759 naderen einde

  Onder de Nieuwe Weg/N759 wordt een duiker aangelegd. Deze duiker moet straks zorgen dat het water onder de weg door kan stromen naar de nieuwe watergang langs de Randweg. De werkzaamheden aan de duiker zijn bijna afgerond.

 • Wijken stap voor stap naar aardgasvrij

  Martijn Oosting en Niels de Vries zijn de komende maanden bekende gezichten in vijf wijken van Zwartewaterland. Zij helpen bewoners van Greente, Tag, Om de Weede, Barsbeek en Dedemsvaart-Zuid op weg naar gasvrij wonen. Dat doen ze binnen het programma ‘Stap voor Stap naar Aardgasvrij’ van de gemeente Zwartewaterland. “Wij onderzoeken de behoeftes van bewoners en geven advies over verstandige stappen”, vertellen Martijn en Niels.

RSS feed