Wat is het?

Huiselijk geweld is de meest voorkomende vorm van geweld. Huiselijk geweld kent verschillende niveaus en vormen. Bijvoorbeeld seksueel geweld, vernedering, treiteren, geestelijk of lichamelijk mishandelen of overmatig controleren. Het is vaak onzichtbaar. In 40% van de gevallen doen huisgenoten dit elkaar aan. In andere gevallen zijn het vrienden, buren of familieleden. Het komt in alle milieus en culturen voor. Iedereen kan het overkomen en iedereen kan er getuige van zijn.

Advies vragen of een melding doen

Heeft u vermoedens van huiselijk geweld of kindermishandeling? Dan kunt u hierover advies vragen of een melding doen. Dit kan door te bellen naar het telefoonnummer van Veilig Thuis: 0800 2000. Dit gratis telefoonnummer is 24/7 bereikbaar. Als u belt, wordt u gevraagd uw plaatsnaam in te spreken. Dan komt u in contact met Veilig Thuis bij u in de buurt. Is er direct gevaar? Bel dan direct 112.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over wat u kunt doen op de website van Veilig Thuis IJsselland. Of op de website van de Rijksoverheid.