Wat is het?

Huiselijk geweld is de meest voorkomende vorm van geweld. Huiselijk geweld kent allerlei gradaties en vormen, waaronder seksueel geweld, vernedering, treiteren, geestelijk of lichamelijk mishandelen of overmatig controleren. Het is vaak onzichtbaar. In 40% van de gevallen doen huisgenoten dit elkaar aan. In andere gevallen zijn het vrienden, buren of familieleden. Het komt in alle milieus en culturen voor. Iedereen kan het overkomen en iedereen kan er getuige van zijn.

Advies vragen of een melding doen

Heeft u vermoedens van huiselijk geweld of kindermishandeling en wilt u hierover advies vragen of een melding doen? Dan kunt u bellen naar het telefoonnummer van Veilig Thuis: 0800 2000. Dit gratis telefoonnummer is 24/7 bereikbaar. Als u belt, wordt u gevraagd uw plaatsnaam in te spreken. Daarmee komt u vanzelf terecht bij Veilig Thuis bij u in de buurt. Is er direct gevaar? Aarzel dan niet en bel 112.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over wat u kunt doen op de website van Veilig Thuis IJsselland www.vtij.nl, of op de website van de Rijksoverheid www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl.