• Lijst van gemeentelijke monumenten in Genemuiden wordt uitgebreid.

    In Genemuiden hebben ongeveer 25 monumenteigenaren deze week een voornemen tot aanwijzing ontvangen. Hun woning is aangewezen als bijzonder pand met monumentale eigenschappen. Het college wil hiermee de lijst met gemeentelijke monumenten uitbreiden en de identiteit van Genemuiden beschermen. “Er is zoveel moois in Genemuiden te vinden. Dat moeten we veiligstellen voor toekomstige generaties”, vindt wethouder Harrie Rietman.

  • Inloopavond gebiedsvisie grensgebied Zwolle-Staphorst-Dalfsen-Zwartewaterland op 3 april

    We hebben een concept-gebiedsvisie! Die gaan we aan u presenteren in de Spil te Nieuwleusen.

  • Jongeren halen geld op voor sportkooi Zwartsluis

    Met een opbrengst van € 2.610 is het duidelijk. Zwartsluis kan niet wachten tot de nieuwe multifunctionele sportkooi klaar is voor gebruik. De afgelopen weken haalden jongeren uit Zwartsluis met een sponsoractie de bijdrage op. "Het is een fantastisch bedrag geworden", aldus wethouder Jan van der Poel. "We kunnen alleen maar heel trots zijn op de enorme betrokkenheid van onze jongeren uit Zwartsluis.”

  • Vergadering gemeenteraad donderdag 4 april 2024, 19.30 uur

    De gemeenteraad vergadert als regel tweemaal per maand op donderdagavond in het gemeentehuis in Hasselt. De volgende raadsvergadering is op donderdag 4 april 2024. De stukken voor deze vergadering zijn digitaal beschikbaar.
    De raadsvergadering zal in ieder geval te beluisteren zijn via ZwartewaterFM, maar zal ook live worden gestreamd.
     

  • Een nieuw hoofdstuk voor de natuur langs het Zwarte Water

    Rijkswaterstaat en de provincie Overijssel hebben de afgelopen jaren nauw samengewerkt aan het herstel van de riviernatuur bij Genne-Overwaters, nabij Hasselt. Het gezamenlijke doel? Het herstel van de natuurlijke balans langs het Zwarte Water. Gistermiddag werd het gebied in het voorjaarszonnetje officieel geopend.