• Gemeente wil algehele gezondheid en welbevinden inwoners verbeteren

  Het gemeentebestuur van Zwartewaterland wil de algehele gezondheid en het welbevinden van de inwoners verbeteren. Dat staat in de Preventienota ‘Samen zijn we Zwartewaterland’. “We willen dat iedereen naar vermogen kan meedoen en kwaliteit van leven heeft”, legt wethouder Jan van der Poel uit.

 • Onthulling naam Sporthal Anna van der Breggen in Hasselt op 29 juni

  Olympisch kampioene Anna van der Breggen onthult woensdagmiddag 29 juni samen met burgemeester Eddy Bilder officieel de nieuwe naam van de sporthal in Hasselt. Die krijgt vanaf dat moment de naam Sporthal Anna van der Breggen. Rondom het feestelijke moment worden op deze middag verschillende activiteiten georganiseerd.

 • Meedenkbijeenkomsten over ontwikkeling Binnenveld

  Gemeente Zwartewaterland zet vaart achter de ontwikkeling van een deel van het Binnenveld. Daar komen woningen en zorgwoningen die Genemuiden momenteel hard nodig heeft. Nog voor de zomervakantie organiseert de gemeente een aantal meedenkbijeenkomsten. "Samen met bewoners, belanghebbenden en belangstellenden willen we in dit gebied een prachtwijk ontwikkelen", zegt wethouder Harrie Rietman.

 • Opvang vluchtelingen Oekraïne: ‘Alles gaat in goede harmonie’

  Zo’n 130 vluchtelingen uit Oekraïne wonen op dit moment tijdelijk in de gemeente Zwartewaterland. De meeste vluchtelingen zijn verdeeld over vier centrale opvanglocaties in de gemeente. Daarmee heeft Zwartewaterland een belangrijke bijdrage aan de opvang van mensen uit Oekraïne in de regio.

 • Rookmelders vanaf 1 juli 2022 wettelijk verplicht

  Rookmelders redden levens. Daarom geldt vanaf 1 juli 2022 een nieuwe wet: minimaal een rookmelder op iedere verdieping.

RSS feed