• Geef je op voor basistraining ‘GOED omgaan met dementie’

  Marijke kan haar voordeur niet vinden. Wat kun jij doen? Daarover gaat de training ‘GOED omgaan met dementie’ voor alle inwoners van Zwartewaterland. “De komende jaren krijgen we allemaal te maken met dementie”, zegt wethouder Jan van der Poel. “In je familie, op straat of bij de bakker. Dan is het belangrijk dat je dementie herkent en dat je weet wat je kunt doen."

 • Aanslag gemeentelijke belastingen verstuurd

  De aanslag voor de gemeentelijke belastingen valt deze week bij u op de deurmat. Vanaf 31 januari is uw aanslagbiljet ook zichtbaar in Mijn Zwartewaterland. Daarnaast kunt u de de aanslag raadplegen via de digitale Berichtenbox van MijnOverheid.

 • Bijna 50 partijen ondertekenen Preventieakkoord

  Bijna 50 organisaties en verenigingen ondertekenden gister het Preventieakkoord van Zwartewaterland. Dat betekent dat zij zich structureel gaan inzetten voor de gezondheid en het geluk van onze inwoners. “Het is heel bijzonder dat zoveel partijen meedoen”, zei wethouder Jan van der Poel gister bij de bijeenkomst in Zwartsluis. “Dit tekent echt Zwartewaterland.”

 • Vergadering gemeenteraad 2 februari 2023, 19.30 uur

  De gemeenteraad vergadert als regel tweemaal per maand op donderdagavond in het gemeentehuis in Hasselt. De eerstvolgende raadsvergadering is op donderdag 2 februari 2023. U kunt deze vergadering fysiek bijwonen. De raadsvergadering zal ook worden gestreamd en is te volgen via www.zwartewaterland.nl/raadsvergadering. De raadsvergadering zal in ieder geval ook te beluisteren zijn via ZwartewaterFM.

 • Meer subsidie beschikbaar voor isoleren en verduurzamen woningen

  Goed nieuws voor woningeigenaren die hun huis beter willen isoleren of verder verduurzamen: dat is vanaf nu nog betaalbaarder. Het Rijk verruimt namelijk de mogelijkheden van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).