• Dit najaar drie zaterdagen voor gratis inleveren grof tuinafval

  Ook dit najaar kunnen inwoners van de gemeente Zwartewaterland weer op drie zaterdagen gratis grof tuinafval inleveren. De eerstvolgende mogelijkheid is op zaterdag 7 oktober 2023.

 • Vergadering gemeenteraad 5 oktober 2023, 19.30 uur

  De gemeenteraad vergadert als regel tweemaal per maand op donderdagavond in het gemeentehuis in Hasselt. De eerstvolgende raadsvergadering is op donderdag 5 oktober 2023. U bent van harte welkom om deze vergadering op de openbare tribune bij te wonen. De raadsvergadering zal ook worden gestreamd en is te volgen via www.zwartewaterland.nl/raadsvergadering. De raadsvergadering zal in ieder geval ook te beluisteren zijn via ZwartewaterFM.

 • Zwartewaterland wipt al bijna 9.000 tegels

  De laatste maand van het NK Tegelwippen gaat in. Sinds 21 maart werden in Zwartewaterland al bijna 9.000 tegels vervangen voor groen. "Dat is een mooie prestatie waarmee we bij dit NK dichtbij een plek in de top 15 staan", aldus wethouder Maarten Slingerland. "Samen met onze inwoners gaan we proberen dat aantal de komende weken te verhogen."

 • Biodiversiteit in Zwartewaterland verder verbeterd

  In Zwartewaterland krijgen bloemen en insecten steeds meer de ruimte. Daarvoor hebben de gemeente Zwartewaterland en ROVA de proef met anders maaien dit jaar uitgebreid met vier extra locaties. "Door op steeds meer plekken minder en op een andere manier te maaien, verhogen we de biodiversiteit in onze gemeente", legt wethouder Maarten Slingerland uit.

 • Energiebespaarweken van start

  Om inwoners te helpen energie te besparen en te adviseren over het verduurzamen van hun woning organiseert de gemeente Zwartewaterland van 20 september tot 20 oktober de Energiebespaarweken.