Lees hier de nieuws- en persberichten van de gemeente Zwartewaterland

 • Zegenvissen is één van de oudste bestaande vismethoden. In de binnen-, buiten- en vluchthaven en de gedeelde industriehaven Oost III van Genemuiden is maar voor één vissersbedrijf ruimte voor zegenvisserij. Via loting wordt toestemming verleend om er te mogen vissen met de zegen. Visserijbedrijven kunnen zich hiervoor uiterlijk 8 februari aanmelden.
 • De kruising van de Jan van Arkelstraat met de Majoor Generaal Simondsstraat is vanaf 31 januari een week afgesloten voor alle verkeer. De gemeente roept het doorgaande gemotoriseerde verkeer op om het centrum te mijden en zo bewoners en schoolgaande kinderen de ruimte te geven.
 • De gemeente Zwartewaterland heeft op twee nieuwe plekken toeristische bewegwijzering geplaatst. Het gaat om nieuwe borden bij de camping/camperplaats aan de Zwolsedijk 18 en de parkeerplaatsen met een elektrische oplaadpaal bij Hotel Zwartewater. Wethouder Maarten Slingerland feliciteerde de ondernemers vandaag met de nieuwe borden. “Onze bezoekers kunnen deze voorzieningen vanaf nu beter vinden”, vertelt Slingerland.
 • Rijkswaterstaat heeft het voornemen om 5,6 kilometer luwtezones, voornamelijk stalen damwand, in het Zwarte Water te plaatsen tussen Hasselt en het Zwarte Meer. Dit is één van de maatregelen om de riviernatuur in dit gebied te herstellen en te versterken. Iedereen heeft vanaf donderdag 27 januari 6 weken de tijd om te reageren op de plannen van Rijkswaterstaat.
 • De gemeenteraad vergadert als regel tweemaal per maand op donderdagavond in het gemeentehuis in Hasselt. De eerstvolgende raadsvergadering is op donderdag 27 januari 2022. In verband met de coronamaatregelen kunt u deze vergadering niet fysiek bijwonen. De raadsvergadering zal worden gestreamd en is te volgen via www.zwartewaterland.nl/raadsvergadering. De raadsvergadering zal in ieder geval ook te beluisteren zijn via ZwartewaterFM.
 • Zwartewaterland houdt tot en met 2025 geld over en toch geeft de provincie Overijssel code oranje aan de gemeentefinanciën. Hoe kan dat? “De provincie heeft helaas alleen de begroting en niet de toegevoegde begrotingswijziging beoordeeld. Daardoor ontstaat een onvolledig beeld. Want tot 2025 schrijven we gewoon zwarte cijfers”, zegt wethouder Maarten Slingerland.
 • In verband met corona is de oproep zo veel mogelijk vanuit huis te werken. Als je toch naar je werk moet reizen, kun je nu gratis een week lang een e-bike proberen bij MijnStadsfiets in Hasselt.
 • Van 10 januari t/m 14 januari 2022 en van 17 januari t/m 21 januari 20222 houdt de brigade Verkenningseskadron van de Koninklijke Luchtmacht een militaire oefening. Deze oefening wordt gehouden in het gebied tussen de volgende plaatsen: Kampen-Ommen-Hoogeveen-Beilen en Steenwijk. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen zich bewapend bewegen door het gebied, er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie.
 • De gemeente Zwartewaterland organiseert op woensdagmiddag 5 januari weer een kerstbomen-inzamelactie. De basisschooljeugd kan kerstbomen inleveren op diverse inzamelpunten in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis. Per ingeleverde kerstboom ontvangen de kinderen 50 cent.
 • Wilt u uw energierekening drastisch verlagen? Of uw woning energieneutraal of energiepostief maken? Doe dan mee met het webinar 'Energieneutraal verbouwen' op dinsdag 11 januari. Tijdens deze online bijeenkomst vertelt een energieneutraalcoach over de verschillende maatregelen, kosten en financieringsmogelijkheden die er zijn.
 • Huishoudens met een laag inkomen krijgen in 2022 ongeveer 200 euro energietoeslag van de gemeente. Dit heeft de Rijksoverheid besloten. Met dit extra geld kunnen zij een deel van hun energiekosten betalen.
 • Net als vorig jaar geldt er ook tijdens de jaarwisseling een vuurwerkverbod. En moeten we rekening houden met de coronamaatregelen. Carbidschieten mag op oudejaarsdag wel. Vooraf maakt u hiervan melding bij de gemeente.
 • De gemeenten Staphorst en Zwartewaterland ontvangen een gezamenlijke subsidie van € 100.000 voor het versterken van de cultuur- en natuurbeleving en het aanbod voor recreatie en toerisme in het gebied Olde Maten-Zwartewatersklooster. Het gaat om een bijdrage die de gemeenten ontvangen van de provincie Overijssel.
 • De gemeente Zwartewaterland streeft naar voldoende goede huisvesting voor buitenlandse werknemers. Om nieuwe initiatieven goed te kunnen toetsen, heeft de gemeente beleidsregels opgesteld. "Hierin staat in welke gevallen we wel en niet meewerken aan huisvesting en onder welke voorwaarden", zegt wethouder Gerrit Knol.
 • Omikron verspreidt zich ook in Nederland zeer snel. Het OMT verwacht dat deze variant van het coronavirus eind december al dominant zal zijn in Nederland. Dit is eerder dan verwacht. Om overbelasting van de zorg tegen te gaan en zorg zo voor iedereen toegankelijk te houden, heeft het kabinet besloten dat Nederland vanaf zondag 19 december tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari 2022 in lockdown gaat.
RSS feed

Heeft u gevonden wat u zocht?