Nieuws

  • Burgemeesters Overijssel op bezoek in Zwartewaterland

    Zwartewaterland was vrijdag 11 oktober de locatie voor de Overijsselse burgemeestersdag. Elk jaar organiseert de Commissaris van de Koning deze bijeenkomst. “Ik kijk terug op een zeer geslaagd en nuttig bezoek waarin de burgemeesters kennis hebben kunnen maken met de veelzijdigheid van Zwartewaterland”, aldus burgemeester Eddy Bilder na afloop.

  • Energiebespaarweken zijn gestart

    Van 9 oktober t/m 9 november organiseert de gemeente voor de tweede keer de Energiebespaarweken. Ruim vier weken lang zijn er allerlei activiteiten om inwoners op weg te helpen met het besparen van energie. Of dat nu kleine maatregelen zijn of grote zoals isoleren, zonnepanelen of een warmtepomp.

  • Informatiebijeenkomst Veilig Digitaal op 23 oktober

    DigiD, internetbankieren, online winkelen. We zijn steeds meer actief op internet. Dit biedt kansen, maar helaas zijn er ook mensen die er misbruik van willen maken. De gemeente Zwartewaterland vindt het belangrijk dat inwoners alert zijn op de gevaren van criminaliteit via internet. Daarom houden de gemeente en Steunpunt Mantelzorg op woensdag 23 oktober de gratis voorlichtingsbijeenkomst 'Veilig Digitaal'. De bijeenkomst is vanaf 19.00 uur in Het Teeuwland aan de Karel Doormanstraat 30 in Hasselt.

  • Plannen voor 30 sociale huurappartementen in Hasselt om de Weede

    De nieuwbouw in Hasselt om de Weede krijgt steeds meer vorm. De gemeente is verheugd dat er nu ook plannen zijn voor sociale huurappartementen op deze mooie plek. Het gaat om het veld ‘Havezate’. Wetland Wonen zal de bouw en verhuur van 30 huurappartementen op zich gaan nemen. De plannen worden op dit moment verder uitgewerkt door de woningcorporatie.

  • Grof tuinafval gratis inleveren

    Inwoners van Zwartewaterland kunnen ook dit najaar weer op 3 zaterdagen grof tuinafval gratis inleveren. De eerste mogelijkheid is op zaterdag 5 oktober.