Lees hier de nieuws- en persberichten van de gemeente Zwartewaterland

 • Doe mee aan de Overijsselse praktijktest van CoronaMelder

  Het coronavirus is er nog steeds, ook in Overijssel. Om de kans op verspreiding te beperken, start 17 augustus de praktijktest van CoronaMelder. Als Overijsselaar kun je meedoen aan de praktijktest. Ga naar de appstore op je telefoon, download de CoronaMelder app en help te testen hoe CoronaMelder werkt.

 • GGD sluit tijdelijke testlocatie in Genemuiden

  De tijdelijke testlocaties in Genemuiden en Staphorst sluiten per 27 april. “Het testbeleid is per 11 april aangepast en zelftesten is de norm geworden. Daardoor gaan we minder testen uitvoeren,” licht Bart Goldsteen (Projectleider testen GGD IJsselland) toe. Voor sommige mensen, zoals zorgmedewerkers en kwetsbaren, is het advies om nog wel een PCR-test bij de GGD te doen. Dat kan bij één van de andere testlocaties die open blijven in regio IJsselland.

 • Eénmalige energietoeslag 2022 voor minima-huishoudens

  Huishoudens met een laag inkomen en klein vermogen kunnen een eenmalige energietoeslag 2022 krijgen. “Daarmee komen we financieel kwetsbare inwoners met een hogere energierekening tegemoet”, zegt wethouder Gerrit Knol. De toeslag aanvragen kan van 2 mei 2022 tot 1 februari 2023.

 • Wethouder Knol zet Fay en Storm in het zonnetje

  Wethouder Gerrit Knol heeft Fay en Storm Boxum gefeliciteerd met hun recente zwemprestaties. De twee zwemmers uit Zwartsluis gooiden afgelopen december hoge ogen tijdens het Nederlands kampioenschap in Eindhoven. Op het gemeentehuis ontvingen zij vandaag uit handen van wethouder Knol een presentje. "Elke sport heeft voorbeeldfiguren nodig. Wat mij betreft zijn jullie die vaandeldragers", aldus de wethouder.

 • Dorpscheques beschikbaar om Zwartsluis impuls te geven

  Inwoners en ondernemers met een goed idee voor Zwartsluis kunnen vanaf nu hun plan indienen om in aanmerking te komen voor één van de Dorpscheques Zwartsluis. Deze initiatieven moeten bijdragen aan een prettige, mooie en levendige dorpskern.

 • Grote Kolksluis aangewezen tot gemeentelijk monument

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland heeft de Grote Kolksluis in Zwartsluis aangewezen tot gemeentelijk monument.

 • Werkzaamheden voor natuurherstel in de uiterwaarden klaar

  In het Natura 2000-gebied Uiterwaarden Zwarte Water is de afgelopen tijd hard gewerkt aan het behouden en versterken van de bijzondere natuur. "Met het voltooien van dit project hebben we een prachtig toegankelijk stuk natuur erbij gekregen", vertelt wethouder Harrie Rietman. "Het is mooi om te zien hoe samenwerking voor zowel agrariërs als voor de natuur winst kan opleveren."

 • Brommerrijden Koningsnacht: dit zijn de spelregels

  In de nacht van 26 op 27 april vindt in Zwartewaterland het traditionele brommerrijden plaats. Om deze traditie veilig en plezierig te laten verlopen zijn voor de brommerrijders spelregels opgesteld. Het brommerrijden gebeurt tussen 04.00 en 06.30 uur vanaf drie locaties. In Genemuiden bij Keet de Kolk, in Hasselt bij het Teeuwland en in Zwartsluis bij soos Esclusa.

 • Ideeën over positieve gezondheid? Mail de gemeente!

  Hoe stimuleren we gezond leven, wonen en werken in Zwartewaterland? Inwoners kunnen ideeën hierover mailen naar sociaaldomein@zwartewaterland.nl. Deze oproep sluit aan op het Preventie Event, dat de gemeente onlangs organiseerde.

 • Johannes Bogerman school in Genemuiden wint E-waste Race

  De Johannes Bogermanschool in Genemuiden heeft de E-Waste Race gewonnen. De leerlingen zamelden 4113 elektrische apparaten in. Daarmee versloegen zij negen andere scholen in Zwartewaterland, Steenwijkerland en Hattem. “Een fantastische prestatie”, zei een trotse wethouder Harrie Rietman. “Maar de grootste winnaar is natuurlijk het milieu, want de materialen worden nu weer hergebruikt.”

 • Huidige coalitie gaat de onderhandelingsfase in

  De gesprekken over de vorming van een nieuwe coalitie verlopen positief. “We zien allemaal voldoende aanknopingspunten om de volgende fase in te gaan”, aldus Maarten Slingerland, die als lijstrekker van de grootste partij de gesprekken leidt.

 • Gemeente Zwartewaterland werkt kansen voor uitbreidingen Zevenhont nader uit

  De gemeente Zwartewaterland gaat de milieueffectrapportage voor de uitbreidingen van het bedrijventerrein Zevenhont in Genemuiden op enkele onderdelen nader uitwerken. Met dit besluit volgt de gemeente het vandaag uitgebrachte advies van de Commissie m.e.r. Het college van B&W wil met name duidelijk in beeld brengen welke positieve effecten de uitbreidingen heeft op het milieu. "We willen uitwerken op wat voor manier wij de kansen van deze uitbreidingen willen benutten voor de biodiversiteit en onze duurzaamheidsambities", vertelt wethouder Harrie Rietman.

 • Gemeente gaat Varkensgat verbinden met Bergingsvijver

  Om het water goed af te kunnen voeren, gaat de gemeente Zwartewaterland in Genemuiden een watergang graven. De watergang verbindt straks het Varkensgat met de Bergingsvijver. Daarmee vergroot de gemeente de waterberging in dit gebied.

 • Ruim 200 nieuwe woningen in Hasselt om de Weede

  Het woongebied Hasselt om de Weede wordt uitgebreid met ruim 200 woningen. De woningen zijn straks geschikt voor uiteenlopende doelgroepen waaronder (door)starters, gezinnen en senioren. Om de bouw van woningen mogelijk te maken, is een nieuw bestemmingsplan gemaakt. Het ontwerp van het bestemmingsplan ligt op dit moment ter inzage.

 • Gewijzigde openingstijden Rova met tweede Paasdag en Koningsdag

  Op tweede paasdag (maandag 18 april) en Koningsdag (woensdag 27 april) wijzigen de openingstijden op ROVA-locaties.

RSS feed

Heeft u gevonden wat u zocht?