• Zwolle, Staphorst, Dalfsen en Zwartewaterland maken afspraken met de provincie en werken samen verder aan meer windenergie

    De gemeenten Zwolle, Staphorst, Dalfsen en Zwartewaterland maken met de provincie Overijssel afspraken over windenergie. Deze ‘programmeringsafspraken’ gelden tot 2030. Ze zijn nodig vanwege het nieuwe windbeleid van de provincie. Daarin wil de provincie namelijk meer windturbines toelaten dan eerder door de gemeenten was afgesproken in de Regionale Energiestrategie.

  • Restauratie Oude Begraafplaats in Genemuiden

    De gemeente Zwartewaterland gaat dit voorjaar de Oude Begraafplaats aan de Blokhuisweg in Genemuiden opknappen. De voorbereidingen voor het onderhoud starten op 18 april. Het giet-smeedijzeren hek en het baarhuisje worden gerenoveerd. De werkzaamheden zijn eind juni afgerond.

  • Plan om het Oude Raadhuis in Genemuiden in oude glorie te herstellen

    Het Oude Raadhuis in Genemuiden. Niet alleen de gemeente wil dat de cultuurhistorische waarde van dit bijzondere pand aan de Langestraat 22 behouden blijft en dat toeristen toegang hebben om het verleden te beleven. Stichting Vrienden van Oud Genemuiden ziet het als een prachtige kans om een culturele invulling te geven die passend is bij het gebouw en het verhaal van Genemuiden. Vorige week donderdagavond werd het plan gepresenteerd aan de Raad.

  • Leg uw boot in het water voor het maaiseizoen

    Het maaiseizoen gaat van start. Daarom mogen er geen (roei)boten in de berm van de openbare ruimte liggen. Heeft u een boot die nog op de wal ligt? Dan vragen wij u uw boot vóór 21 april 2024 weg te halen of in het water te leggen.

  • Vergadering gemeenteraad donderdag 18 april 2024, 19.30 uur

    De gemeenteraad vergadert als regel tweemaal per maand op donderdagavond in het gemeentehuis in Hasselt. De volgende raadsvergadering is op donderdag 18 april 2024. De stukken voor deze vergadering zijn digitaal beschikbaar.
    De raadsvergadering zal in ieder geval te beluisteren zijn via ZwartewaterFM, maar zal ook live worden gestreamd.