• Wethouder Van der Poel neemt Instagram-account Zwartewaterland over

  Wethouder Jan van der Poel neemt van maandag 23 tot en met zaterdag 28 januari een week lang het Instagram-account over van de gemeente Zwartewaterland. In 6 dagen tijd geeft hij een kijkje in het veelzijdige werk van een wethouder. Van der Poel: “Samen zijn we de gemeente. Dat wil ik in deze week laten zien.”

 • Parkeerbeleidsplan moet parkeerdruk in Zwartewaterland verminderen

  Gemeente Zwartewaterland wil de komende jaren de parkeerdruk in de drie kernen verminderen. Dat is een van de doelstellingen uit het nieuwe Parkeerbeleidsplan 2023-2030 waarmee de gemeente een wens uit het coalitieakkoord uitvoert. “Bovendien is parkeren een onderwerp dat de tongen in de samenleving altijd losmaakt. Ook daarom brengen we de parkeersituatie in kaart en onderzoeken we hoe we knelpunten het beste kunnen oplossen”, zegt verantwoordelijk wethouder Maarten Slingerland.

 • Stem op Suzan voor Beste Nieuwkomer Award

  Suzan Hosseini van de gemeente Zwartewaterland is genomineerd voor de Beste Nieuwkomer Spotlight Award. Daar zijn we supertrots op! Het zou natuurlijk helemaal mooi zijn als ze gaat winnen. Breng daarom je stem uit op Suzan op www.bestenieuwkomer.nl.

 • Webinar: Naar energieneutraal met de warmtepomp

  Weten of een warmtepomp of een hybride warmtepomp mogelijk is in uw woning? Volg dan op 9 februari het webinar ‘naar energieneutraal met de warmtepomp’ van Gemeente Zwartewaterland. Een onafhankelijke energieneutraalcoach legt dan onder meer uit waarom warmtepompen geschikt zijn voor nieuwe of goed geïsoleerde woning en hybride waterpompen voor alle andere woningen.

 • Onderhoud aan De Greente start op 16 januari

  Begraafplaats De Greente in Genemuiden krijgt deze maand een opknapbeurt. Bij het onderhoud vervangt de gemeente Zwartewaterland de hagen. Verder worden de wandelpaden toegankelijker gemaakt. Daarmee komt de gemeente tegemoet aan de wens van veel bezoekers.