• Nieuwe controleronde gft-containers

  ROVA en gemeente Zwartewaterland voeren komende week nogmaals een controleronde van de gft-containers uit. Dit is het vervolg van de succesvolle publiekscampagne #terugwinnaars. Bij de controles van een aantal weken geleden bleek dat in een deel van de gft-containers in Zwartewaterland niet het juiste afval zit.

 • Eddy Beens: 'Alles stond in bloei dit jaar'

  Zwartewaterland is op weg naar 1.500 gewipte tegels. Daarmee heeft Zwartewaterland voorlopig een mooie 1e deelname aan het NK Tegelwippen, een landelijke campagne om tegels te vervangen voor groen. Een jaar geleden kwamen de PvdA, ChristenUnie en SGP met het idee voor deelname aan het NK. PvdA-schaduwfractielid Eddy Beens ging daarna meteen aan de slag.

 • Aanleg 'extra' rivier in Genne-Overwaters van start

  Het Zwarte Water ligt ten noorden van Zwolle, waar de Overijsselse Vecht samenstroomt met het Zwarte Water. In dit bijzondere rivieren- en uiterwaardengebied wordt komende tijd gewerkt aan de riviernatuur. Op donderdag 15 september startten de eerste werkzaamheden.  Zo wordt het gebied een nog duurzamere leefomgeving voor mens, dier en plant, een belangrijke stap richting de Kaderrichtlijn Water-doelen en de Natura2000-doelen van de provincie Overijssel.

 • Inloopbijeenkomsten Dedemsvaart-Zuid en Hasselt om de Weede

  De komende weken starten wij met het maken van wijkuitvoeringsplannen in een aantal wijken. Daarvoor staan een aantal inloopbijeenkomsten op de kalender. De eerste 2 zijn in Dedemsvaart-Zuid en Hasselt om de Weede.

 • Week van de Opvoeding: 3 tot 9 oktober

  Heel Nederland staat van 3 tot 9 oktober in het teken van de Week van de Opvoeding. Ook Zwartewaterland doet mee. Ouders kunnen zich opgeven voor twee verschillende activiteiten. “Je kunt hier handige vaardigheden opdoen en ervaringen delen met andere ouders”, vat wethouder Jan van der Poel samen.

RSS feed