Lees hier de nieuws- en persberichten van de gemeente Zwartewaterland

 • Iedere week doen meer Zwartewaterlanders een coronatest. Van de mogelijkheid om te vaccineren bij de huisarts wordt goed gebruik gemaakt. “Onze inwoners zijn zich bewuster van de risico’s”, aldus burgemeester Eddy Bilder. “Dat is ook heel belangrijk. Vooral in Genemuiden zijn veel besmettingen. Door zelf verantwoordelijkheid te nemen kunnen we het virus afremmen. Houd je aan de basisregels en kom nu niet meer in grote groepen bij elkaar.”
 • Is pleegouder of steunouder zijn misschien iets voor mij? Inwoners van Zwartewaterland die over het antwoord op deze vraag dubben kunnen terecht op een digitale informatieavond, komende maandag om 19.30 uur. “We willen kinderen graag dichtbij huis opvangen, zodat zij in hun vertrouwde omgeving en naar hun eigen school kunnen”, zegt wethouder Maarten Slingerland.
 • Grof tuinafval uit uw eigen tuin levert u zaterdag 13 november gratis in. Bladeren uit de gemeentelijke bomen stopt u in 1 van de bladkorven die wij hebben neergezet.
 • De brug voor voetgangers en fietsers op de Oude Vaartdijk in Hasselt krijgt deze week een nieuwe griplaag. Dit zorgt voor extra grip voor het verkeer bij regen en vorst. Tijdens de werkzaamheden is de brug afgesloten.
 • Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt snel toe. Ook in de gemeente Zwartewaterland. “We zien een kleine gemeenschap die hard is getroffen”, aldus burgemeester Eddy Bilder. “Het is daarom van groot belang dat we met elkaar de regels die gelden aanhouden en ook opvolgen.”
 • In overleg met de gemeente Zwartewaterland opent GGD IJsselland dinsdag 2 november een tijdelijke testlocatie in d’Overtoom in Genemuiden. Inwoners van Zwartewaterland met corona-gerelateerde klachten of die contact hebben gehad met een besmette persoon kunnen zich hier van maandag tot en met zaterdag laten testen. Deze locatie is alleen op afspraak geopend. Een testafspraak maken kan op coronatest.nl.
 • Om het aantal coronabesmettingen in Zwartewaterland terug te dringen, roepen de gemeente en GGD IJsselland inwoners op om de basisregels te blijven volgen. Geef elkaar de ruimte en was geregeld uw handen. Ook wordt een beroep gedaan op ouders met minderjarige kinderen: is uw kind ziek, houd hem of haar dan thuis, ook als volgende week de scholen weer beginnen. 
 • Hoe voed je je puber positief op? Hoe voorkom je probleemgedrag? Hierover gaat de vijfdelige pubercursus ‘Positief Opvoeden’ die 9 november start. De cursus is bedoeld voor ouders in Zwartewaterland met puberkinderen. “Als gemeente kunnen we zo ons steentje bijdragen aan gezonde relaties in het gezin”, zegt wethouder Maarten Slingerland.
 • De gemeente Zwartewaterland en de horeca in Genemuiden roepen bezoekers van de Biestemerk op om de basisregels te volgen en zo verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Ook na vaccinatie.
 • De gemeente Zwartewaterland mag weer 1000 energiebespaartassen ter waarde van zestig euro cadeau doen aan huurders en woningeigenaren. Inmiddels zijn er al zo’n 750 tassen aangevraagd. Wil jij ook een energiebespaartas? Vraag de tas dan snel aan!
 • Voor de Biestemerk in Genemuiden staat er vanaf komende vrijdag een Pop-up testlocatie bij de d’Overtoom. Dit organiseren de gemeente en de lokale horeca samen. “Zo kunnen onze inwoners toch snel en eenvoudig testen om de Biestemerk zo veilig mogelijk te laten verlopen”, zegt het gemeentebestuur. “Want zeker nu de besmettingscijfers weer oplopen moeten we extra alert zijn”.
 • Op drie zaterdagen in het voorjaar en drie zaterdagen in het najaar kunnen inwoners van de gemeente Zwartewaterland gratis grof tuinafval inleveren. De eerstvolgende mogelijkheid is op zaterdag 23 oktober.
 • Zwartewaterland staat er financieel nog steeds goed voor en dat gaan de inwoners merken, zo maakt de gemeente vandaag bekend. Volgend jaar dalen de woonlasten. Zelf koerst de gemeente de komende jaren af op een sluitende begroting. Toch waarschuwt wethouder Maarten Slingerland voor teveel optimisme. “Het Rijk zorgt continu voor financiële onzekerheid.”
 • De gemeente Zwartewaterland vraagt inwoners om mee te denken over goede en veilige huisvesting voor arbeidsmigranten. Iedereen met ideeën, vragen, wensen en op- en aanmerkingen kan deze mailen naar arbeidsmigranten@zwartewaterland.nl. De bijdragen worden meegenomen in een visie over dit onderwerp.
 • De gemeente Zwartewaterland richt in alle drie kernen een coronaherinneringsplek op. Ook komen er één of meer herdenkingsbijeenkomsten. “Wij roepen bewoners op om mee te denken over die bijeenkomsten én over het coronamonument. Hoe moet dat er uitzien? En wat is een geschikte locatie?”, zo vat burgemeester Eddy Bilder samen.
RSS feed

Heeft u gevonden wat u zocht?