• In de eerste fase van nieuwbouwwijk Tag West in Genemuiden komen tien extra woningen “Wij zijn hier heel blij mee”, zegt wethouder Harrie Rietman. “In dit plandeel komen nu meer rij- en hoekwoningen. Juist daar is veel vraag naar, zo blijkt uit ons woonbehoefteonderzoek van februari.”
 • De gemeente Zwartewaterland waardeert het werk dat mantelzorgers verzetten en wil hen daarvoor bedanken. Dat gebeurt in de vorm van het Mantelzorgcompliment. Wie mantelzorg krijgt, kan van 1 september tot 1 december 2021 het Mantelzorgcompliment aanvragen. Het Steunpunt Mantelzorg verzorgt de beoordeling en verstrekking.
 • In opdracht van de gemeente Zwartewaterland voert Schagen Infra in september 2021 groot onderhoud en verbeteringen uit aan de Vaartweg in Hasselt. Hiervoor is het noodzakelijk delen van de Vaartweg af te sluiten voor het verkeer. De definitieve planning qua werkzaamheden, afsluitingen en omleidingen is klaar. Vanaf maandag 6 september tot en met zaterdag 2 oktober moeten weggebruikers rekening houden met verkeershinder. De overlast is het grootst in de laatste twee weken vanaf 20 september. In die periode is doorgaand verkeer grotendeels niet mogelijk.
 • De Vaartweg in Hasselt is toe aan groot onderhoud. Begin september starten de werkzaamheden aan het weggedeelte vanaf de Zwartsluizerweg/Buiten de Venepoort tot en met de rotonde bij Om de Weede. Het werk wordt gecombineerd met het aanpassen van de inrichting van de weg en het verbeteren van de verkeersveiligheid en duurt ongeveer vier weken.
 • Wethouder Gerrit Knol hees vandaag de vlag voor Koen Metsemakers en Anna van der Breggen, beiden Olympische medaillewinnaars en afkomstig uit Hasselt. “Namens onze gemeente feliciteer ik deze sporters van harte met hun geweldige prestaties”, aldus de wethouder.
 • Op 2 augustus 2021 wordt een nieuw model van de Nederlands identiteitskaart ingevoerd. Vanwege de werkzaamheden voor de overgang naar het nieuwe model kunt u op vrijdag 30 juli geen aanvraag of spoedaanvraag voor een paspoort of Nederlandse identiteitskaart aan de gemeentebalie doen.
 • Wij ontvingen het droevige bericht dat mevrouw A. Mateboer-Haverkamp op 17 juli 2021 op 98-jarige leeftijd is overleden.
 • Ondernemers hebben in coronatijd meer waardering gekregen voor de dienstverlening van hun lokale overheid. Dat blijkt uit de zesde editie van de tweejaarlijkse verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente van MKB-Nederland, waarin bijna 20.000 ondernemers verspreid over alle 355 gemeenten zich hebben uitgesproken. Opvallend dit jaar zijn de goede scores van de Regio Zwolle gemeenten: zeven gemeenten staan in de top 100, waarvan de gemeente Noordoostpolder met een vierde plaats in de landelijke verkiezing het beste uit bus komt. De gemeente Zwartewaterland scoorde landelijk het beste op coronadienstverlening.
 • De gemeente Zwartewaterland en ROVA beginnen een proef om de Japanse duizendknoop te bestrijden. De plant wordt onder stroom gezet, zodat de wortels van de plant kapot gaan. Wethouder Maarten Slingerland: “De Japanse duizendknoop is een groot risico voor de biodiversiteit. Het verdringt andere beplanting. Daarnaast veroorzaakt deze plant veel schade aan bestratingen, wegen, riolering en funderingen. Met deze proef willen we onderzoeken of elektrocutie een effectief middel is om deze plant te bestrijden.”
 • Op maandag 12 juli 2021 is de Hoogstraat in Hasselt vanaf de Buiten de Venepoort tot de Rosmolenstraat/Raamstraat volledig afgesloten. Er vinden werkzaamheden plaats aan de riolering en de verkeersdrempel aan het begin van de Hoogstraat. Verkeer kan gebruik maken van de met borden aangegeven omleiding. Tijdens de werkzaamheden geldt een parkeerverbod in genoemd weggedeelte.
 • Zwartewaterland bouwt aan een dementievriendelijke gemeente. Een speciale werkgroep van vier partijen lanceert een omvangrijk actieplan waarmee dementerenden langer en beter kunnen deelnemen aan onze samenleving. ‘Dat is hard nodig’, zegt wethouder Gerrit Knol. ‘Want over 10 jaar hebben we ruim 50 procent meer dementerenden.’
 • Speciaal voor mensen die erover nadenken om actief te worden in de politiek organiseert de gemeenteraad van Zwartewaterland in het najaar van 2021 de cursus Politiek Actief. Ook voor degenen die niet direct in de politiek willen stappen, maar wel willen weten hoe ze invloed uit kunnen oefenen op de lokale besluitvorming is de cursus zeer geschikt.
 • De leerlingen van groep 7 en 8 van alle basisscholen in Zwartewaterland krijgen verkeerslessen over de dode hoek in het verkeer. Met dit lesprogramma wil de gemeente Zwartewaterland de dode hoek onder de aandacht brengen. Dat is belangrijk, want de dode hoek is een gevaarlijke plek op de weg. Wethouder Maarten Slingerland was op 23 juni aanwezig bij de verkeerslessen op OBS De Aremberg in Zwartsluis.
 • Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar? Daarover gaat het hagelnieuwe on demand webinar voor de inwoners van Zwartewaterland. Een aanrader, vindt wethouder Harrie Rietman. ‘In slechts 1 uur tijd ben je op de hoogte van de bespaarmogelijkheden en de nieuwe subsidies.’
 • In verband met de coronamaatregelen wordt deze vergadering digitaal gehouden. De raadsvergadering zal te beluisteren zijn via ZwartewaterFM maar zal ook live worden gestreamd en kan gevolgd worden via: https://www.zwartewaterland.nl/raadsvergadering-livestream.
   

Heeft u gevonden wat u zocht?