Nieuws

 • Nachtafsluitingen N331 Zwartsluis van 15 tot en met 18 juli

  Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de Grote Kolkbrug en de Meppelerdiepbrug in de N331 in Zwartsluis. Daarom is de N331 gesloten voor gemotoriseerd verkeer in 4 opeenvolgende nachten tussen 00.00 en 06.00 uur. De eerste afsluiting is van zondag 14 op maandag 15 juli; de laatste van woensdag 17 op donderdag 18 juli. Fietsers en voetgangers kunnen er wel langs.

 • Rotonde Nieuwe Weg in Genemuiden open voor verkeer

  In februari startte aannemer Schagen Infra met de aanleg van een rotonde op de Nieuwe Weg tussen Genemuiden en Hasselt. In opdracht van de gemeente Zwartewaterland komt hier een extra aansluiting van bedrijventerrein Zevenhont op de N759. Vanaf gisteren maakt verkeer er gebruik van.

 • Toekomst en financiën onder de loep tijdens raadsvergadering over de Kadernota 2025-2028 en Zomernota 2024

  Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 4 juli 2024 stonden de Zomernota 2024 en Kadernota 2025-2028 van de gemeente Zwartewaterland centraal. In deze nota's worden de financiële vooruitzichten en beleidsplannen voor de komende jaren uiteengezet. Ondanks de vele onzekerheden was er optimisme over de financiële gezondheid en toekomstplannen van de gemeente.

 • Gemeente zet in op behoud van kinderboerderij De Taghof

  We zijn een onderzoek gestart naar de kansen voor privatisering van kinderboerderij De Taghof in Genemuiden. We merken dat dit onderzoek veel vragen oproept bij inwoners, die onder meer bang zijn dat de kinderboerderij verdwijnt. Daarom zetten we de antwoorden op de veelgestelde vragen voor u op een rij.

 • Vergadering gemeenteraad 11 juli 2024, 19.30 uur

  De gemeenteraad vergadert als regel tweemaal per maand op donderdagavond in het gemeentehuis in Hasselt. De eerstvolgende raadsvergadering is op donderdag 11 juli 2024. U bent van harte welkom om deze vergadering op de openbare tribune bij te wonen. De raadsvergadering zal ook worden gestreamd en is te volgen via www.zwartewaterland.nl/raadsvergadering. De raadsvergadering zal in ieder geval ook te beluisteren zijn via ZwartewaterFM.