Lees hier de nieuws- en persberichten van de gemeente Zwartewaterland

 • Binnenhaven Genemuiden op 15 april weer open

  Ligplaatshouders mogen vanaf vrijdag 15 april hun boten afmeren in de vernieuwde haven in Genemuiden. In de komende weken wordt hard gewerkt aan de herinrichting van de Binnenhaven.

 • Informatiebijeenkomst tijdens Week van de digitale veiligheid

  Met onder andere een informatiebijeenkomst en het Mobile Media Lab van de politie vraagt de gemeente Zwartewaterland tijdens Week Digitaal Veilig IJsselland aandacht voor bewustwording en weerbaarheid van digitale criminaliteit. Aanmelden voor de gratis informatiebijeenkomst op donderdag 14 april kan vanaf nu.

 • Campagne #Terugwinnaars gestart: samen maken we van afval weer grondstof

  Inwoners van Zwartewaterland scheiden hun afval meestal goed, maar het kan beter. “We zien nog te veel rommel in het gft”, zei wethouder Harrie Rietman gisteren bij de aftrap van de aanpak #Terugwinnaars. “Dat is jammer, want vervuild gft kunnen we niet recyclen. Het wordt verbrand en dat leidt tot hogere kosten voor onze inwoners. Daarom beginnen we samen met de ROVA deze campagne.”

 • Gemeente gaat door met aanpak voor gezonde leefstijl

  De gemeente Zwartewaterland wil een gezonde leefstijl van onze inwoners blijven stimuleren. Daarom wordt het contract verlengd met JOGG, de landelijke organisatie die zich inzet voor de gezondheid van jongeren. “Bij alles wat we doen stellen we straks de vraag: wat betekent dit voor de gezondheid van onze jeugd?”, zegt wethouder Gerrit Knol.

 • Online bijeenkomst: Naar energieneutraal met isolatie

  Om uw woning energieneutraal of energiepositief te maken start u met isoleren. Zo verbetert u de schil van de woning waardoor u energiezuinig kunt verwarmen met lage temperatuurverwarming. In de online bijeenkomst op 12 april vertellen we u graag in één uur het belangrijkste over isolatie.

 • Gratis grof tuinafval inleveren op zaterdag 9 april

  Op drie zaterdagen in het voorjaar en drie zaterdagen in het najaar kunnen inwoners van de gemeente Zwartewaterland gratis grof tuinafval inleveren. De eerstvolgende mogelijkheid is op zaterdag 9 april 2022.

 • Gratis voorstelling voor sportverenigingen in Zwartewaterland

  De gemeente Zwartewaterland wil inzetten op een positief sportklimaat. Daarom krijgen sportverenigingen in Zwartewaterland de mogelijkheid om gratis kaarten te bestellen voor de humoristische theatervoorstelling 'Dat schiet lekker op zo!'. De voorstelling is op woensdag 20 april van 19.30 tot 20.45 uur in d'Overtoom in Genemuiden.

 • Op zoek naar werk? Kom kennismaken!

  Inwoners van Zwartewaterland die werk zoeken kunnen op vijf plekken in de regio speeddaten met werkgevers. “Zo ontdek je snel of een sector of bedrijf bij je past”, zegt wethouder Gerrit Knol. “En misschien loop je wel naar buiten met een contract voor een nieuwe droombaan.”

 • Laatste vergadering oude raad en vergadering installatie nieuwe raadsleden

  Op maandag 28 maart vindt de laatste vergadering van de oude gemeenteraad plaats. Op woensdag 30 maart worden de nieuwe raadsleden geïnstalleerd. U bent van harte welkom om bij deze vergaderingen aanwezig te zijn. De stukken voor deze bijzondere raadsvergaderingen zijn digitaal beschikbaar.

 • Gemeente gaat overgangsrecht verlenen voor huisvesting arbeidsmigranten

  Verhuurders mogen alleen nog arbeidsmigranten huisvesten als zij hiervoor het overgangsrecht hebben verkregen. De gemeente Zwartewaterland stelt verhuurders die dit overgangsrecht nog niet hebben tot 2 mei 2022 in de gelegenheid om dit aan te vragen.

 • Inwoners en bedrijven maken volop gebruik van regionale scholing- en werkprogramma’s

  Het gaat goed met de arbeidsmarkt in Zwartewaterland. Het aantal Ww-uitkeringen is op het laagste niveau sinds 2008 en ook de doorstroom naar bijstandsuitkeringen is laag. Dit komt onder meer door succesvolle scholing- en werkprogramma’s als Groei Vooruit en Upgrade Jezelf. In Zwartewaterland maakten al veel bedrijven en inwoners gebruik van deze programma’s. “Voor veel mensen begint een leven lang leren steeds gewoner te worden”, zegt wethouder Gerrit Knol.

 • SGP koerst op voortzetting huidige coalitie

  De lijsttrekkers van de zes partijen in de gemeente Zwartewaterland hebben maandagavond met elkaar gesproken over de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen en de vorming van een nieuwe coalitie. De SGP heeft als grootste fractie het voortouw genomen voor dit gesprek.

 • Voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen

  De SGP en BGZ hebbben gisteravond bij de gemeenteraadsverkiezingen in Zwartewaterland extra zetels gewonnen. De SGP krijgt in de voorlopige uitslag twee extra zetels en is met 6 zetels in de voorlopige uitslag de grootste partij. BuitenGewoon Zwartewaterland (BGZ) komt met één extra zetel op een totaal van 4.

 • Eénmalige tegemoetkoming hoge energiekosten voor huishoudens met een laag inkomen

  De energieprijzen zijn in de afgelopen maanden fors gestegen. De regering heeft aangekondigd huishoudens met een laag inkomen te willen compenseren voor de hogere energieprijzen. Hiervoor krijgen inwoners met een laag inkomen naar verwachting ongeveer 800 euro per huishouden. Met deze energietoeslag kunt u een deel van uw energiekosten betalen.

 • Zwartewaterland breidt opvang vluchtelingen uit

  De gemeente Zwartewaterland gaat de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne uitbreiden. Bij de opvang aan de Kamperzeedijk komen extra woonunits om meer vluchtelingen te kunnen huisvesten. Daarnaast onderzoekt het college van burgemeester en wethouders de mogelijkheid om een tweede opvanglocatie te realiseren op het bedrijventerrein in Hasselt.

RSS feed

Heeft u gevonden wat u zocht?