• Groep 8 van CBS Het Anker bracht maandag 14 juni een bezoek aan het gemeentehuis. Daar spraken zij met burgemeester Bilder over het instellen van een kinder- of jeugdgemeenteraad. ‘1 januari is een mooie streefdatum voor de start van een Kinderraad’, aldus Bilder.
 • Vanaf 22 juni is de brug over de Bermsloot vanaf de Benthemersteeg richting Tag in Genemuiden voor een periode van drie weken dicht in verband met werkzaamheden.
 • De Zwolsesteeg in Genemuiden wordt een fietsstraat. Op deze route heeft de veiligheid van de fietser prioriteit en is de auto “te gast”. De weg krijgt een fietspaduitstraling met roodbruin asfalt en de maximale rijsnelheid gaat omlaag naar 30 km/h. Wethouder Maarten Slingerland: “Met het fietsveiliger maken van de Zwolsesteeg gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Hiermee pakken we namelijk ook het te hard rijden op de Zwolsesteeg aan.”
 • Op 11 juni hebben wethouder Harrie Rietman en Stefan van Dijk het opgeknapte Van Stolkspark in Hasselt symbolisch geopend. Het park heeft rolstoelvriendelijke ingangen en paden gekregen en de muziekkoepel en volières zijn opgeknapt. Wethouder Harrie Rietman: “Ik ben trots op het vele werk dat vrijwilligers samen met de medewerkers van ROVA hebben verzet. Het Van Stolkspark is weer een gezellig park, toegankelijk voor jong en oud. Waar je heerlijk kunt wandelen, picknicken en waar ook ruimte is voor andere activiteiten. Ook het idee voor een boomhut van groep 7 van De Toermalijn past hier prima in. Laten we er samen van genieten en het samen schoon en netjes houden.”
 • Wij starten binnenkort met controles van de objectkenmerken van de woningen. Dit is nodig voor een goede WOZ-waardebepaling.
 • De gemeente Zwartewaterland gaat aan de slag met de verkeersveiligheid in de Stuivenbergstraat in Genemuiden, tussen de Majoor Generaal Simondsstraat en de Dorus Rijkersstraat. De drukke kruispunten bij d’Overtoom, OBS De Vogelaar en de Johannes Bogermanschool worden veiliger.
 • Na een financieel moeilijke periode heeft Zwartewaterland het huishoudboekje op orde. De gemeente eindigde vorig jaar € 2 miljoen in de plus en ligt voor 2021 op koers. Ook voor de periode tot 2025 is de verwachting positief. "Dat gaan onze bewoners merken'', zegt wethouder Maarten Slingerland. ''We kunnen de zwembaden open houden en de rioolheffing structureel verlagen.''
 • André van Duin en Janny van der Heijden bezochten afgelopen zaterdag Hasselt. Zij voeren door de wateren in en rond onze mooie Hanzestad om opnamen te maken voor het Max-programma Denkend aan Holland. “Dit is goede reclame”, zegt burgemeester Eddy Bilder. “Zo kan heel Nederland zien hoe fraai en levendig Hasselt is.”
 • Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op grond van artikel 125 van de Gemeentewet en art. 170 van de Wegenverkeerswet gebruik hebben gemaakt van hun bevoegdheid tot het wegslepen van het volgende voertuig:
  • een auto, blauwe Mercedes,
  • met het (doorvoer)kenteken 57-FR-JX
 • In opdracht van Gemeente Zwartewaterland gaat Van Dalfsen Infra onderhoudswerkzaamheden aan de rijbaan uitvoeren in de Prinses Julianastraat. Het betreft het gedeelte tussen de M.G. Simondsstraat en de Nieuwstraat. Hierdoor is de Prinses Julianastraat met ingang van 14 juni twee weken dicht. Verkeer wordt omgeleid. De Steenpoort blijft bereikbaar.
 • De eeuwenoude Moderne Devotie bevat een aantal belangrijke lessen voor de manier waarop we nu mensen helpen, zegt Mink de Vries. Hij overhandigde vandaag zijn traktaat ‘Thomas a Kempis over het Sociaal Domein’ aan het gemeentebestuur. ‘Zwartewaterland is een voorbeeld voor andere gemeenten’, aldus de schrijver.
 • 'Regio Zwolle zoekt een ministersploeg die met ons samen wil werken aan de brede welvaart van Nederland. Vanuit een nieuw regeerakkoord met oog en oor voor de regio. Een kabinet die het aandurft landelijk beleid toe te spitsen op regionale verschillen. Om meer impact te maken in het belang van inwoners en ondernemers.' Zo staat te lezen in het kabinetsaanbod dat Regio Zwolle heeft aangeboden aan de informateur Mariette Hamer en de fractievoorzitters. Het is voor het eerst dat Regio Zwolle een kabinetsaanbod heeft opgesteld met wat de regio biedt en vraagt aan Den Haag. Uniek is ook de korte video met ‘spoken word’ dat de grote verscheidenheid en onderscheidende kracht van de regio benadrukt.
 • Het waterschap controleert dit weekend de waterkwaliteit in de wetering tussen Hasselt en Nieuwe Wetering. Bij Condor Carpets in Hasselt lekte het afgelopen weekend latex de bergingsvijver van het bedrijf in. Deze vijver staat in verbinding met het watersysteem van het waterschap. In het water is een witte waas te zien.
 • De wachtlijst voor een ligplaats in de haven van Genemuiden wordt steeds langer. We willen voorkomen dat ligplaatsen verhuurd worden, maar niet gebruikt. Daarom gaat de gemeente begin juni controleren of de verhuurde plekken worden ingenomen door de huurder.
 • Het monumentale schooltje in Genne is verkocht. Gister ondertekende de familie Van Eerde – Bohorie het koopcontract. Zij gaan hier wonen en een bed & breakfast runnen. ‘Hiermee krijgt het mooie schooltje weer een passende invulling en houden we Genne en het buitengebied leefbaar’, zegt wethouder Maarten Slingerland.

Heeft u gevonden wat u zocht?