• Gemeente Zwartewaterland organiseert werkevent

  Ben jij op zoek naar een veelzijdige baan waarmee je impact kan maken en waar alle ruimte wordt gegeven aan jouw ambities en ontwikkeling? Kom dan vrijdag 20 januari 2023 naar het werkevent van de gemeente Zwartewaterland. De gemeente presenteert zich op deze dag van 15.00 tot 17.30 uur als werkgever tijdens een speciaal werkevent in het gemeentehuis in Hasselt. De toegang is gratis. Ex-topsporter Herre Zonderland zorgt deze middag voor de nodige inspiratie.

 • Spectaculaire verbetering in het scheiden van GFT

  Zwartewaterlanders zijn in 2022 hun GFT veel beter gaan scheiden. Wethouder Harrie Rietman en ROVA-directeur Marco van Lente spreken van een ‘spectaculaire verbetering’. Ze plantten woensdag bij de Zwanebloem in Genemuiden een appelboom. Daarmee sluiten ze de succesvolle campagne Terugwinnaars af. Met die campagne wezen Zwartewaterland en ROVA inwoners op het belang van goede afvalscheiding.

 • Raadsvergadering donderdag 19 januari 2023

  Op donderdag 19 januari 2023 vergadert de gemeenteraad van Zwartewaterland in het gemeentehuis in Hasselt. U bent van harte welkom om de vergaderingen van de raad te volgen vanaf de publieke tribune. De bijeenkomsten van de gemeenteraad zijn ook te beluisteren via ZwartewaterFM en worden gestreamd zie www.zwartewaterland.nl/raadsvergadering.

 • Harrie Rietman gaat door als wethouder

  In de kerstvakantie heeft Harrie Rietman een belangrijke knoop doorgehakt: hij gaat door als wethouder van de gemeente Zwartewaterland. Zijn besluit komt na een tumultueuze raadsvergadering in november en een korte periode van bezinning. Hieronder leest u zijn toelichting.

 • Carbidschieten en vuurwerk met oud & nieuw: houd rekening met elkaar

  Vuurwerk afsteken en carbidschieten mag dit jaar in Zwartewaterland weer met oud & nieuw. Carbidschieten hoeft u vooraf niet te melden bij de gemeente. Wel zien de gemeente en politie er strenger op toe dat mensen zich aan de spelregels houden. Op die manier zorgen we er samen voor dat de jaarwisseling voor iedereen prettig en veilig verloopt.