• Eerste Programma Cultuureducatie voor CBS Mastenbroek

  MASTENBROEK - Jan van der Poel overhandigde maandag het eerste exemplaar van het Programma Cultuureducatie aan kinderen en leraren van CBS Mastenbroek. Dit is een gids met een breed cultuurprogramma voor basisscholen. Combinatiefunctionaris Cultuur Aletta Jansen ontwikkelde de nieuwe gids met daarin tientallen lessen, voorstellingen en bezoeken aan erfgoedinstellingen. Ook de bibliotheek draagt binnen het domein literatuur een steentje bij. 

 • Vergadering gemeenteraad donderdag 22 september 2022, 19.00 uur

  De gemeenteraad vergadert als regel tweemaal per maand op donderdagavond in het gemeentehuis in Hasselt. De volgende raadsvergadering is op donderdag 22 september 2022. De stukken voor deze vergadering zijn digitaal beschikbaar.
  De raadsvergadering zal in ieder geval te beluisteren zijn via ZwartewaterFM, maar zal ook live worden gestreamd.
   

 • Inloopbijeenkomsten over Wijkuitvoeringsplannen

  ZWARTEWATERLAND - De komende weken start de gemeente Zwartewaterland met het maken van wijkuitvoeringsplannen in een aantal wijken. Daarvoor staan een aantal inloopbijeenkomsten op de kalender. De eerste twee zijn in Dedemsvaart-Zuid en Hasselt om de Weede.

 • Bezoekers vinden beter de weg in Zwartsluis

  ZWARTSLUIS – Kernwethouder Jan van der Poel en Sluuspoort-voorzitter Egbert Knoeff onthulden donderdag een informatiebord op het centrumplein in Zwartsluis. Toeristen en bezoekers van Zwartsluis zien daarop waar ze de toeristische voorzieningen in het dorp kunnen vinden.

 • Werkgroep brengt historie van Genemuiden in beeld

  Met vier video's heeft de werkgroep Historie & Ambachten samen met de gemeente Zwartewaterland een aantal bijzondere verhalen uit de historie van Genemuiden in beeld gebracht. De video's zijn ontstaan vanuit de leefbaarheidsplannen en maken sinds kort deel uit van een mini-expositie in de petroleumkelder in Genemuiden. "Samen met de werkgroep zijn we erin geslaagd om het verhaal van Genemuiden op een boeiende en sfeervolle wijze beschikbaar te maken voor onze inwoners en onze gasten", aldus wethouder Maarten Slingerland.

RSS feed