Nieuws

  • Geen windturbines in Mastenbroekerpolder

    De Provincie Overijssel heeft gisteren het rapport Weidevogels en Windturbines in polder Mastenbroek gepubliceerd. Conclusie van dit rapport is dat windturbines in de Mastenbroekerpolder een te grote impact hebben op de weidevogelstand. Dat betekent dat er geen plaats is voor windturbines in de Mastenbroekerpolder.

  • Onderzoek naar speel- en sportwensen De Greente

    Hoe moeten de speel- en sportplekken op De Greente eruit komen te zien? En welke wensen hebben de bewoners? Dat brengt de gemeente Zwartewaterland in beeld. Inwoners kunnen hiervoor een online vragenlijst invullen.

  • Nachtafsluitingen N331 Zwartsluis van 15 tot en met 18 juli

    Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de Grote Kolkbrug en de Meppelerdiepbrug in de N331 in Zwartsluis. Daarom is de N331 gesloten voor gemotoriseerd verkeer in 4 opeenvolgende nachten tussen 00.00 en 06.00 uur. De eerste afsluiting is van zondag 14 op maandag 15 juli; de laatste van woensdag 17 op donderdag 18 juli. Fietsers en voetgangers kunnen er wel langs.

  • Rotonde Nieuwe Weg in Genemuiden open voor verkeer

    In februari startte aannemer Schagen Infra met de aanleg van een rotonde op de Nieuwe Weg tussen Genemuiden en Hasselt. In opdracht van de gemeente Zwartewaterland komt hier een extra aansluiting van bedrijventerrein Zevenhont op de N759. Vanaf gisteren maakt verkeer er gebruik van.

  • Toekomst en financiën onder de loep tijdens raadsvergadering over de Kadernota 2025-2028 en Zomernota 2024

    Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 4 juli 2024 stonden de Zomernota 2024 en Kadernota 2025-2028 van de gemeente Zwartewaterland centraal. In deze nota's worden de financiële vooruitzichten en beleidsplannen voor de komende jaren uiteengezet. Ondanks de vele onzekerheden was er optimisme over de financiële gezondheid en toekomstplannen van de gemeente.