• Afrondende werkzaamheden naast 't Olde Staduus

    De gemeente Zwartewaterland rondt de werkzaamheden af naast 't Olde Staduus in Genemuiden. Daar werd eind vorige maand een begin gemaakt met de aanleg van een nieuwe drainage. Het restant van de werkzaamheden vindt in 't Olde Staduus plaats.

  • Opwaardering voor fietspad langs Tag

    De gemeente Zwartewaterland gaat het fietspad op de dijk langs de wijk Tag in Genemuiden opknappen. De werkzaamheden starten maandag 15 april en duren tot ongeveer begin juni. Fietsers en wandelaars kunnen in deze periode geen gebruik maken van het fietspad.

  • Inwoners en organisaties in gesprek over gezonde leefomgeving voor jongeren

    Ook in Zwartewaterland kunnen jongeren makkelijk aan alcohol komen. Dat is één van de uitkomsten uit de GGD Jongerenmonitor 2023. Aan de hand van de resultaten van dit onderzoek gaan inwoners en organisaties woensdag 24 april tijdens de OKO Dialoogsessie in Hotel Zwartewater in Zwartsluis samen in gesprek over een positieve, gezonde leefomgeving voor jongeren. Deelname aan de Dialoogsessie is gratis en inclusief een buffet.

  • Energietoeslag 2023 aanvragen kan nog tot 1 mei

    Zo’n 900 inwoners van de gemeente Zwartewaterland hebben over het jaar 2023 de energietoeslag aangevraagd. Niet alleen de mensen met de laagste inkomens maar ook de middeninkomens komen dit jaar in aanmerking voor de energietoeslag. De bijdrage die huishoudens kunnen ontvangen, varieert van € 1.300 euro voor de laagste inkomen tot 300 euro voor mensen die maximaal 150 procent van de bijstandsnorm verdienen. Aanvragen kan nog tot woensdag 1 mei 2024.

  • Actiedag tegen digitale criminaliteit

    In Oost-Nederland melden zich dagelijks gemiddeld 23 slachtsoffers van digitale criminaliteit bij de politie. Slechts het topje van de ijsberg, want naar schatting doet slechts 2 op de 10 slachtoffers aangifte. Alle reden voor de politie Oost-Nederland om op 2 april samen met meer dan 80 partners in actie te komen.