• Lintjesregen 2024 - negen inwoners Zwartewaterland Koninklijk onderscheiden

  Maar liefst negen inwoners van de gemeente Zwartewaterland ontvingen op vrijdag 26 april tijdens de jaarlijkse Lintjesregen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Bilder. Voor een benoeming in de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.

 • Gemeente koopt op veiling uniek thoraschild aan

  De gemeente Zwartewaterland heeft onlangs bij een veilinghuis in New York een zilveren thoraschild aangekocht. Het gaat om een schild uit 1926 met een grote cultuurhistorisch waarde voor de gemeente. De naam op het schild is te herleiden naar de belangrijke Joodse ondernemer Jakobs (fabrikant van borstels) uit Zwartsluis.

 • Traditionele brommernacht in Zwartewaterland

  In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 april vindt het traditionele brommerrijden plaats. Vrijwilligers maken het evenement ook dit jaar weer mogelijk in Zwartewaterland.

 • Organisaties lanceren samen gezondengelukkig.nl

  Met een symbolische druk op de knop lanceerden wethouder Jan van der Poel en vertegenwoordigers van verschillende samenwerkende organisaties donderdag 25 april de nieuwe website www.gezondengelukkig.nl. De website brengt het aanbod en de activiteiten bij elkaar van maatschappelijke organisaties in Zwartewaterland. Van der Poel: "Vanuit de Preventienota werken we samen aan een gezonde basis voor onze inwoners. Deze nieuwe website wordt daarbij voor inwoners het startpunt."

 • Pumptrackbaan in Hasselt feestelijk geopend

  Zwartewaterland heeft er een hele bijzondere sport- en speelplaats bij. Aan de Prinsenstraat in Hasselt, naast Sporthal Anna van der Breggen, opende wethouder Maarten Slingerland vrijdag 19 april de splinternieuwe pumptrackbaan. “Het is mooi hoe we dit samen met de initiatiefnemers voor elkaar hebben gekregen. Hasselt heeft een speel- en sportplek erbij gekregen waar we trots op mogen zijn", aldus de wethouder.