• Gemeente organiseert online informatieavond over warmtepompen

  Steeds meer woningeigenaren kiezen voor een hybride warmtepomp om te besparen op stookkosten. Om inwoners te informeren over de mogelijkheden en kosten hiervan organiseert de gemeente Zwartewaterland op woensdag 13 september van 20.00 tot 21.00 uur het webinar ‘Uw gasverbruik halveren met de hybride warmtepomp. Na afloop kunnen deelnemers zich aanmelden voor een gratis energie-adviesgesprek met een energieadviseur.

 • 50 jaar carillon: een rijkdom in Hasselt

  Veel mensen herkennen het meteen: het vrolijke spel van het carillon dat door de straten klinkt. Als je terug in de tijd gaat heeft de Grote Kerk van Hasselt al heel wat meegemaakt op het gebied van klokkenspellen. Dit jaar bestaat het Eijsboutscarillon dat in 1973 is geplaatst 50 jaar. Vanwege dit jubileum ging wethouder Harrie Rietman op bezoek bij beiaardier Martien van der Knijff. Martien is apetrots en vertelt met passie over de geschiedenis, de muziek en de betekenis van dit unieke carillon.

 • Susan van der Zwaag is de nieuwe gemeentesecretaris van Zwartewaterland

  De gemeente Zwartewaterland heeft een nieuwe gemeentesecretaris: Susan van der Zwaag. Zij volgt Sebastiaan Ruddijs op, die onlangs de overstap maakte naar de gemeente Noordenveld. Van der Zwaag vervult de functie tijdelijk, tot september 2024.

 • Mantelzorgcompliment aanvragen weer mogelijk

  Inwoners uit Zwartewaterland die gebruik maken van mantelzorg kunnen vanaf vrijdag 1 september weer een mantelzorgcompliment aanvragen. Het mantelzorgcompliment 2023 bestaat uit tegoedbonnen van lokale ondernemersverenigingen uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis.

 • Cursus Positief Opvoeden van kinderen van 2 tot 12 jaar

  We willen allemaal het beste voor onze kinderen, maar hoe weten we of we de juiste dingen doen in de opvoeding? Daarover gaat de Cursus Positief Opvoeden voor ouders met jonge kinderen. De cursus heeft als doel om opvoeden gemakkelijker te maken en de ontwikkeling van kinderen te stimuleren. “U leert vaardigheden voor de opvoeding die bij u passen”, zegt coach Willemien Haasjes uit Zwartsluis.