Wilt u aan de slag met het verduurzamen van een historische pand? Dan vindt u hulp op het online informatie- en inspiratieplatform van De Groene Menukaart. Deze website geeft oplossingen voor vraagstukken op het gebied van isolatie, ventilatie, verwarming, elektriciteit, water en groen.

De Groene Menukaart biedt meer dan 100 duurzame maatregelen, speciaal afgestemd op uw situatie. Bij deze maatregelen vind u informatie over landelijke en gemeentelijke subsidies, financiering en regelgeving.

Daarnaast is er ook een rekentool die een indicatie geeft van de kosten, besparing, comfortverbetering en milieu-impact.

Naar de Groene Menukaart

Krijg inspiratie

Er is genoeg inspiratie te vinden op De Groene Menukaart. Zo vindt u op de website verschillende voorbeeldverhalen en het laatste duurzame nieuws uit de buurt. Wie geïnspireerd raakt, kan aan de slag met de vervolgstappen, zoals een energieadvies van een Duurzame Monumenten adviseur. De Groene Menukaart is daarmee hét startpunt voor verduurzaming voor monumenteigenaren.

Vijf menukaarten

Om zoveel mogelijk bewoners te helpen in het verduurzamen van hun panden, bieden wij maar liefst 5 verschillende menukaarten aan:

  • de buitenplaats
  • de staphorster boerderij
  • de kerk
  • het woonhuis
  • de molen

De 5 verschillende pandtypes kennen elk hun eigen specifieke kenmerken, uitdagingen en kansen. De maatregelen, subsidies, financieringen en regelgevingen zijn afgestemd op het pandtype en op de gekozen gemeente binnen de provincie Overijssel. Zo kunt u als eigenaar gericht aan de slag met hetgeen wat voor uw historische pand van toepassing is.