Wipt u mee? Tot en met 31 oktober doen wij mee aan het NK Tegelwippen. Gemeenten in heel Nederland strijden om de Gouden Tegen en Gouden Schep. Samen met uw hulp kunnen we een succes maken van de deelname van Zwartewaterland aan dit NK.

NK Tegelwippen: Gemeente Zwartewaterland doet mee

Het NK Tegelwippen is dé wedstrijd waarin heel Nederland tegels verruilt voor planten. Daarmee helpen we samen de biodiversiteit te verbeteren. Wipt u mee?

Hoe doet u mee?

Een groener Nederland begint in uw eigen tuin. Minder tegels en meer planten en bloemen in uw achtertuin, een geveltuintje naast uw voordeur, of een groen schoolplein. Er zijn veel mogelijkheden om tegels te vervangen voor groen. En elke tegel telt.

Ontvang gratis bloemenzaad

Om u te helpen bij het groener maken van uw tuin, bieden we u voor elke tegel die u weghaalt gratis een zakje bloemenzaad (vlindermengsel) aan. U kunt maximaal 5 zakjes per persoon aanvragen. En zolang de voorraad strekt. We sturen u de zakjes bloemenzaad per post toe.

Vraag gratis bloemenzaad aan 

Geef het aantal gewipte tegels door

Het aantal tegels dat u wipt, geeft u op via de website nk-tegelwippen.nl. U vult hier uw naam en adresgegevens in en stuurt een foto als bewijs mee. Deze tegels worden opgeteld bij de tegelteller van de gemeente. Zo strijden we niet alleen samen voor een goede eindklassering van Zwartewaterland, maar maakt u bovendien kans op mooie (tuin)prijzen.

Geef uw gewipte tegels op

Vertel ons uw idee of plan

Samen met uw hulp hopen we een succes te maken van onze deelname aan het NK Tegelwippen. We zijn daarom benieuwd naar de plannen en ideeën die u hebt om uw tuin of uw buurt te vergroenen. Misschien heeft u zelfs al tegels gewipt? Dan horen we dat ook graag.

Stuur ons uw plan of idee

Waarom tegelwippen?

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. We krijgen steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend.

Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het  regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of je kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen, heeft een positief effect op de gezondheid en zorgt voor meer insecten en dieren.