Wipt u mee? Tot en met 31 oktober doen wij mee aan het NK Tegelwippen. Gemeenten in heel Nederland strijden om de Gouden Tegen en Gouden Schep. Samen met uw hulp kunnen we een succes maken van de deelname van Zwartewaterland aan dit NK.

NK Tegelwippen: Gemeente Zwartewaterland doet mee

Het NK Tegelwippen(externe link) is dé wedstrijd waarin heel Nederland tegels verruilt voor planten. Daarmee helpen we samen de biodiversiteit te verbeteren. Wipt u mee?

Hoe doet u mee?

Een groener Nederland begint in uw eigen tuin. Minder tegels en meer planten en bloemen in uw achtertuin, een geveltuintje naast uw voordeur, of een groen schoolplein. Er zijn veel mogelijkheden om tegels te vervangen voor groen. En elke tegel telt.

Om u het makkelijker te maken, kunt u uw gewipte tegels gratis inleveren bij Van Dijk Containers aan de Sisalstraat 37 in Genemuiden. Dit kan op werkdagen van 07.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 08.00 tot 12.00 uur. Het gratis inleveren van tegels gaat als volgt:

  • Rij uw auto bij Van Dijk Containers(externe link) op de weegbrug.
  • De weegbrug weegt de vracht in uw auto of aanhanger.
  • Meld u bij het loket recht voor de weegbrug.
  • Geef aan dat u tegels inlevert in het kader van het NK Tegelwippen.
  • Rijd daarna naar de speciaal ingerichte milieustraat.
  • Rijd na het uitladen terug naar de weegbrug om uw gegevens door te geven.
  • Vul thuis het aantal gewipte tegels in op de website NK Tegelwippen. Hieronder leest u hoe u dat doet.

Let op! U kunt alleen tegels gratis inleveren. 

Geef het aantal gewipte tegels door

Het aantal tegels dat u wipt, geeft u op via de website nk-tegelwippen.nl(externe link). U vult hier uw naam en adresgegevens in en stuurt een foto als bewijs mee. Deze tegels worden opgeteld bij de tegelteller van de gemeente. Zo strijden we niet alleen samen voor een goede eindklassering van Zwartewaterland, maar maakt u bovendien kans op mooie (tuin)prijzen.

Geef uw gewipte tegels op(externe link)

Vertel ons uw idee of plan

Samen met uw hulp hopen we een succes te maken van onze deelname aan het NK Tegelwippen. We zijn daarom benieuwd naar de plannen en ideeën die u hebt om uw tuin of uw buurt te vergroenen. Misschien heeft u zelfs al tegels gewipt? Dan horen we dat ook graag.

Stuur ons uw plan of idee

Waarom tegelwippen?

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. We krijgen steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend.

Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het  regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of je kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen, heeft een positief effect op de gezondheid en zorgt voor meer insecten en dieren.