Is het in uw straat zomers ook zo warm? Blijft bij veel regen water in de straat staan? Of vindt u het tijd om uw straat vrolijker te maken? Meld uw straat nu aan en ga samen met ons aan de slag om uw straat en de gemeente te vergroenen.

Zwartewaterland wipt mee

Groene straten zien er niet alleen mooi uit, maar zijn ook heel nuttig. Tegels houden de hitte in uw straat vast en voorkomen dat overtollig regenwater snel de bodem in kan. Dat kunt u eenvoudig oplossen door een aantal tegels in te ruilen voor groen. Bijvoorbeeld in uw tuin, maar ook voor uw gevel of rondom bomen. In Zwartewaterland hopen we dat op die manier veel tegels worden ‘gewipt’. Daarom doen we ook mee aan het NK Tegelwippen.

Vorig jaar eindigde Zwartewaterland tijdens het NK Tegelwippen op een 8e plaats. Dit jaar willen we opnieuw een succes maken van onze deelname aan het NK. Maar daarvoor hebben we de hulp nodig van uw straat. Met een aantal straten in onze gemeente willen we aan de slag om deze groener te maken. Doet u met uw buurt ook mee aan het NK?

U kunt zich online aanmelden

Wilt u met uw buren uw straat vergroenen? Dat kan op allerlei manieren. Zoals:

  • Geveltuintjes,
  • Boomtuintjes
  • Containertuintjes. 

Natuurlijk zijn ook andere ideeën om tegels in te ruilen voor groen mogelijk.

Samen met uw buren maakt u de tuintjes en onderhoudt u het groen in deze tuintjes. Als gemeente willen we 3 straten helpen om te vergroenen. Wilt u dat wij u en uw buren helpen? Meld dan nu uw straat aan! We helpen met een kleine financiële bijdrage voor de aanschaf van plantjes en gratis advies van een hovenier. Bovendien halen we de tegels die u uit uw tuin haalt gratis op. Reden genoeg om uw buurtbewoners enthousiast te maken om mee te doen. Roep uw buren op en meld uw straat aan!

Meld uw straat aan