Is het in uw straat zomers ook zo warm? Blijft bij veel regen water in de straat staan? Of vindt u het tijd om uw straat vrolijker te maken? Meld uw straat nu aan en ga samen met ons aan de slag om uw straat en de gemeente te vergroenen.

Zwartewaterland wipt mee

Tijdens het NK Tegelwippen roepen we inwoners op om tegels te vervangen door groen. Net als in 2023 gaan we ook dit jaar weer een aantal straten in Zwartewaterland helpen bij het ontstenen. Kijk voor een impressie van 2023 de video onderaan de pagina.

Groene straten zien er niet alleen mooi uit, maar zijn ook heel nuttig. Tegels houden de hitte in uw straat vast en voorkomen dat overtollig regenwater snel de bodem in kan. Dat kunt u eenvoudig oplossen door een aantal tegels in te ruilen voor groen. Bijvoorbeeld in uw tuin, maar ook voor uw gevel of rondom bomen.

U kunt zich online aanmelden

Wilt u met uw buren uw straat vergroenen? Dat kan op allerlei manieren. Zoals:

  • Geveltuintjes,
  • Boomtuintjes
  • Containertuintjes. 

Natuurlijk zijn ook andere ideeën om tegels in te ruilen voor groen mogelijk.

Samen met uw buren maakt u de tuintjes en onderhoudt u het groen in deze tuintjes. Als gemeente willen we een aantal straten helpen om te vergroenen. Wilt u dat wij u en uw buren helpen? Meld dan nu uw straat aan! We helpen met een kleine financiële bijdrage voor de aanschaf van plantjes en gratis advies van een hovenier. Bovendien halen we de tegels die u uit uw tuin haalt gratis op. Reden genoeg om uw buurtbewoners enthousiast te maken om mee te doen. Roep uw buren op en meld uw straat aan!

Let op! Aanmelden kan tot uiterlijk zaterdag 11 mei 2024.

Meld uw straat aan