De gemeente Zwartewaterland gaat aan de slag met de riolering in de Berkenlaan. Die werkzaamheden brengen overlast met zich mee voor de bereikbaarheid van deze en omliggende straten. Tijdens een inloopbijeenkomst op maandag 27 maart geeft de gemeente meer uitleg over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

De Berkenlaan heeft op dit moment nog een gemengd riool. Afvalwater en regenwater komt in dezelfde rioolbuizen terecht. Dit voorjaar wil de gemeente hiervan een gescheiden rioolstelsel maken. Daarbij wordt een aparte buis aangelegd om het regenwater op te vangen. Dit zorgt voor een mindere belasting van de riolering na zware regenbuien.

Nieuwe bestrating

Na de aanleg van de extra rioolbuis starten de werkzaamheden voor het herstraten van de Berkenlaan. Gelijktijdig met het onderhoud aan de Berkenlaan krijgt ook de Arembergerstraat nieuwe bestrating. De Arembergerstraat kreeg al eerder een gescheiden riool. Nu krijgt ook deze straat een definitieve inrichting.

De werkzaamheden hebben gevolgen voor de bereikbaarheid van omliggende straten. Tijdens de werkzaamheden zijn de Berkenlaan en Arembergerstraat afgesloten. Verkeer kan dan tijdelijk niet via de Berkenlaan de wijk in. Vanaf de rotonde op de Singel kan verkeer vanaf de Weteringallee de wijk in. De omleiding wordt met borden aangegeven. De verwachting is dat de werkzaamheden zo’n 6 weken duren.

Inloopbijeenkomst op 27 maart

Voor meer informatie over de werkzaamheden en de gevolgen voor de bereikbaarheid zijn inwoners welkom tijdens de inloopbijeenkomst op maandag 27 maart van 17.00 tot 19.30 uur in de Arembergerschool aan de Julianastraat 2. Tijdens deze bijeenkomst presenteert de gemeente ook de plannen voor het Grote Gat. Inwoners van Zwartsluis kunnen onder meer stemmen op één van de drie ontwerpen voor de nieuwe centrale speelplek die in dit gebied komt.