In Zwartewaterland doen we weer mee aan de Week van de Opvoeding. Vanaf 2 oktober zijn er activiteiten voor ouders en opvoeders. “Je kunt je nu opgeven. Doe dat ook vooral!”, zegt wethouder Jan van der Poel. “Zo kunnen we jou ondersteunen. En tegelijk vragen we jouw hulp voor een nieuwe aanpak.”

De gemeente en 50 organisaties zetten zich in voor een Gezond en Gelukkig Zwartewaterland. “Dit betekent ook dat we onze kinderen een goede start met voldoende kansen willen geven”, legt de wethouder uit. “De Week van de Opvoeding sluit daarbij aan. Het thema is ‘samen delen, samen weten’. Door kennis en ervaringen te delen komen we dichter bij elkaar. En door samen te delen weten we meer.

Drie bijeenkomsten

Tijdens de Week van de Opvoeding organiseren we drie activiteiten. Een bijeenkomst over onze nieuwe middelenaanpak OKO, een Workshops Regels en Grenzen en een Cursus Positief Opvoeden.

Programma Opgroeien in een Kansrijke Omgeving (OKO)

Het middelengebruik onder jongeren in Zwartewaterland is hoog. Daarom start de gemeente een nieuw programma: Opgroeien in een Kansrijke Omgeving (OKO). Met OKO willen wij samen de omgeving van de jongeren veranderen. Help je mee?

Voor wie: ouders, (sport-)verenigingen, maatschappelijke organisaties en onderwijs
Waar: Sporthal Anna van der Breggen, Hasselt
Wanneer: 4 oktober 2023, 17.00 – 19.00 uur
Opgeven: l.vandenberg@zwartewaterland.nl

Workshop Regels en Grenzen

Driftbuien horen bij de ontwikkeling van een kind. Maar hoe ga je hiermee om? Daarover en over andere onderwerpen gaat de Workshop Regels en Grenzen.

Voor wie: ouders en opvoeders van kinderen van 0 tot 12 jaar
Wanneer: 5 oktober 2023, 9,30 – 11.30 uur
Waar: ’t Olde Stadhuus, Genemuiden
Opgeven: a.vandenarend@zwartewaterland.nl

Cursus Positief Opvoeden

Positief Opvoeden begint met aandacht geven aan je kind. Zo kun je als ouder en opvoeder ongewenst gedrag tegengaan en positief gedrag stimuleren. Deze cursus helpt daarbij. De start is in de Week van de Opvoeding.

Voor wie: ouders en opvoeders van kinderen van 2 tot 12 jaar
Waar: Sluuspoort, Zwartsluis
Wanneer: 1e avond 3 oktober, 19.30 – 21.30 uur
Kosten: 15 euro
Opgeven: sociaaldomein@zwartewaterland.nl

Hier vind je meer informatie over de Week van de Opvoeding.