Wat moet er veranderen in Zwartewaterland of juist niet? Welke plannen hebben politici met onze gemeente en waar staan ze voor? Die vragen komen op zaterdag 5 maart van 11.00 tot 12.00 uur voorbij tijdens het Zwartewaterlandse Lijsttrekkersdebat in het gemeentehuis. Publiek is welkom. Het debat is ook live te volgen via radio en internet.

Traditiegetrouw bereiden lokale journalisten het debat voor door prikkelende stellingen te bedenken naar aanleiding van de verkiezingsprogramma’s.

Dit keer staat het debat onder leiding van Erik Driessen, Klaas Jan Barneveld en Robert Jansema: “We zijn in de programma’s van de partijen gedoken en hebben tientallen stellingen bedacht waarvan we een deel voorleggen aan de lijstrekkers. Onderwerpen die we bijvoorbeeld kunnen aanhalen: Is Zwartewaterland te ambitieus als het gaat om energietransitie? Zitten de industrieterreinen aan hun limiet? Mag de coalitie zijn werk voortzetten? We proberen de inwoners van Zwartewaterland op deze manier bij de politiek te betrekken en hen te helpen een keuze te maken bij het stemmen.”

Op 14, 15 en 16 maart gaan de stembussen in de gemeente open. Het debat is anderhalve week voor de verkiezingen, op zaterdag 5 maart vanaf 11.00 uur, te volgen in het gemeentehuis in Hasselt, via de Actueelsites en op ZwartewaterFM. Wie fysiek aanwezig is, krijgt na het debat de kans om in gesprek te gaan met lokale politici. Het is ook mogelijk om de bijeenkomst later terug te kijken.