Waarmee begin je bij het verduurzamen van jouw huis? Om inwoners op weg te helpen hebben de gemeente Zwartewaterland en woningbouwcorporatie Wetland Wonen zo'n 2.000 energiebespaartassen uitgedeeld. Wethouder Harrie Rietman en Marcel Timmerman, directeur/bestuurder van Wetland Wonen, hielpen met het uitreiken van de tassen.

Het gaat om de laatste energiebespaartassen, waarmee een einde is gekomen aan de actie in Zwartewaterland. Tijdens eerdere momenten konden inwoners zelf gratis een energiebespaartas aanvragen. Deelnemers aan informatieavonden ontvingen ook een gratis energiebespaartas.

De energiebespaartassen bevatten energiebesparende materialen. Zoals ledlampen, tochtstrips en radiatorfolie. "Met het uitdelen van deze goedgevulde tassen willen we onze inwoners aanzetten om aan de slag te gaan met het besparen van energie", vertelt wethouder Harrie Rietman. "Een energiebespaartas helpt om eenvoudige stappen te zetten."

Steuntje in de rug

De energiebespaartassen ter waarde van € 60 deelde de gemeente Zwartewaterland samen uit met Wetland Wonen. Zij gingen hiervoor langs de deuren in Genemuiden, Hasselt, Zwartsluis en de Kamperzeedijk. Dit deden ze bij bewoners van koopwoningen en huurhuizen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Marcel Timmerman, directeur/bestuurder van Wetland Wonen: “Komende jaren verduurzamen we  bijna 2.000 van onze woningen. Met de energiebespaartas kunnen onze huurders ook zelf aan de slag met het verder verduurzamen van hun huis. Zo werken we samen aan een beter milieu. En is het fijner wonen voor de bewoners.” Rietman: "Met energiemaatregelen maak je niet alleen je woning comfortabeler, maar je bespaart ook geld op je energierekening. De energiebespaartas laat zien dat je met kleine stapjes al een verschil kunt maken."

Online informatieavonden

Ook de komende tijd blijft de gemeente inwoners helpen bij het verduurzamen van hun woning. Inwoners kunnen voor tips en adviezen meedoen aan online informatieavonden via www.zwartewaterland.nl/webinars. En ze kunnen terecht bij Duurzaam Bouwloket, het energieloket van de gemeente.

Wetland Wonen doet de huurders van de te verduurzamen woningen een aanbod voor het plaatsen van zonnepanelen. Wethouder Rietman: "We zijn op weg naar een duurzame toekomst. En dat doen we samen!".