Met de aanleg van nieuwe betonnen paden is de toegankelijkheid van begraafplaats De Greente in Genemuiden verbeterd. De opknapbeurt van de begraafplaats is onlangs afgerond. Wethouder Maarten Slingerland liet zich door begraafplaatsbeheerder Bernard Selles bijpraten over de verbeteringen aan de begraafplaats. "Er is hier veel en goed werk verzet. Daarover ontvangen we veel positieve reacties", concludeerde Slingerland tevreden.

Maarten Slingerland en Bernard Selles

De opknapbeurt voor de begraafplaats begon half januari. Met de werkzaamheden kwam de gemeente tegemoet aan de wens van veel bezoekers. "Er zijn twee extra wandelpaden aangelegd. En slechte wandelpaden zijn vervangen voor nieuwe paden. Dit zorgt voor een betere toegankelijkheid", aldus wethouder Slingerland.

Ook het groen op de begraafplaats is aangepakt. Langs de graven is een nieuwe taxushaag gekomen. Aan de buitenzijde van de begraafplaats is een nieuwe beukenhaag gekomen. Slingerland: "Voor deze werkzaamheden was het nodig om een aantal grafstenen tijdelijk weg te halen. Dat is met zorg en respect gebeurd." De wethouder kijkt positief terug op de uitgevoerde werkzaamheden. “Werken op een begraafplaats vraagt om een goede voorbereiding om overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Daar zijn we hier goed in geslaagd. Met een prachtig resultaat.”