Het NK Tegelwippen is dé wedstrijd waarbij inwoners uit heel Nederland tegels verruilen voor planten. Dit jaar doet Zwartewaterland voor het eerst mee. Ook Herman en Betty uit Genemuiden vervingen al tegels in hun tuin voor groen. Betty: "We merken dat we nu veel meer vogels, dieren en insecten zoals bijen en vlinders in onze tuin hebben."

Foto van de tuin van Herman en Betty

Herman en Betty haalden zo'n 150 tegels uit hun tuin. Die vervingen zij voor onder andere planten en bloemen. "Wij houden allebei van groen. Dus de keuze om op deze manier Zwartewaterland te helpen bij het NK Tegelwippen was niet zo moeilijk", vertelt Betty.
 
"We merkten dat bij zware regenval het water niet wegliep. Door meer groen in de tuin aan te leggen kun je op zo'n manier het regenwater teruggeven als grondwater. Ook worden de zomers steeds warmer. Door meer groen wordt het koeler in de tuin."
 
Betty is tevreden met het resultaat. "Het zorgt niet alleen voor minder wateroverlast, ook is het goed voor het milieu en de biodiversiteit."

Ook meedoen?

Wilt u in uw tuin ook tegels wippen voor groen? Kijk voor meer informatie, tips en inspiratie op www.nktegelwippen.nl. Of lees hoe u uw gewipte tegels gratis kunt inleveren.