Vorig jaar vroegen we onze inwoners om mee te denken over de invulling van hondenspeelweiden. Dat heeft veel goede ideeën opgeleverd. We gaan nu aan de slag om in elke kern een nieuwe speelplek voor honden te maken.

Hondenspeelweiden passen goed binnen ons beleid van Bewegen, Ontmoeten, Spelen en Sporten (BOSS). Daarom vroegen we onze inwoners om mee te denken over goede plekken. Dit heeft 4 plekken opgeleverd die hiervoor in aanmerking komen.

Genemuiden

In Genemuiden komt een nieuwe hondenspeelwei op een stuk grond langs de Bergingsvijver. Deze plek is al klaargemaakt. Binnenkort plaatsen we de hekken rondom de hondenspeelwei.

Hasselt

Ook voor Hasselt en Zwartsluis zijn mogelijke plekken in beeld. In Hasselt bleek het grasveld langs het Nadorster Randpad favoriet. We onderzoeken nu of deze plek geschikt is. Als dat zo is, starten we in het najaar met de aanleg van de hondenspeelwei.

Zwartsluis

Voor Zwartsluis komen twee plekken in aanmerking als hondenspeelwei. Eén van die plekken is aan de Nieuwe Sluis. Hiervoor is een idee ingestuurd voor de Dorpscheques. Ook het gebied rondom het Grote Gat is in beeld voor een hondenspeelwei. Vanuit de Leefbaarheidsplannen gaan we in de loop van het jaar aan de slag met de ontwikkeling van dit gebied.