Ben jij sportief, spontaan, enthousiast en sta jij te popelen om de jeugd in Zwartewaterland in beweging te krijgen? Wil jij wekelijks kinderen gymles geven en op woensdagmiddag een leuke beweegactiviteit organiseren? Dan zoeken wij jou! 

Jouw werkzaamheden

Als buurtsportcoach in Zwartewaterland draag je bij aan de ambities uit de preventienota “Samen zijn we Zwartewaterland”. Je daagt inwoners uit om zoveel mogelijk in beweging te komen en bewegen als middel in te zetten ter bevordering van de gezondheid van onze inwoners en leefbaarheid van onze kernen.
Je wordt onderdeel van een team met verschillende buursportcoaches. De activiteiten die we organiseren of steunen sluiten aan bij de preventienota Samen zijn we Zwartewaterland en de Positieve Gezondheid.
Je belangrijkste werkzaamheden zijn het als vakleerkracht lesgeven op een aantal basisscholen in Zwartewaterland. Daarnaast ontwikkel, organiseer en coördineer je als buurtsportcoach sport- en beweegactiviteiten voor verschillende doelgroepen.
 

De juiste begeleiding voor een gezonder leven

Jij weet hoe je anderen inspireert om een gezondere levensstijl te hanteren. Lukt het niet linksom, dan ga je rechtsom. Je staat midden in de samenleving en je bent een zichtbare en verbindende schakel tussen het bewegingsaanbod en de inwoners in Zwartewaterland. Mede dankzij een groot verantwoordelijkheidsgevoel stel je de juiste prioriteiten en treed je op als toegankelijke en enthousiaste buurtsportcoach in onze gemeente.

Jij hebt:

 • een rijbewijs en een auto
 • goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
 • een diploma Lichamelijke Opvoeding
   

Wij bieden jou

Als buurtsportcoach kan je op basis van een 36-urige werkweek rekenen op:

 • een brutomaandsalaris tot maximaal € 3.732 (schaal 8), afhankelijk van je vooropleiding en ervaring.
 • trainingen en opleidingen.
 • een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%: dit budget kun je laten uitbetalen, besteden aan extra vrije dagen, het opnemen van verlof of het volgen van een studie.
 • reiskostenvergoeding.
 • pensioenregeling bij ABP.
 • betaald ouderschapsverlof.
 • een tegemoetkoming in de zorgverzekering en collectieve premiekorting.
 • een jaarcontract, dat bij goed functioneren kan worden omgezet in een vast dienstverband.
   

Beleef de Gemeente Zwartewaterland

De gemeente Zwartewaterland bestaat uit 3 kernen en een mooi buitengebied. Genemuiden staat bekend om zijn grootschalige tapijtindustrie van internationale allure. Hanzestad Hasselt kent een rijke en eeuwenoude historie. Zwartsluis heeft veel watersport en scheepsbouw en fungeert als toegangspoort naar Nationaal Park Weerribben-Wieden. Zwartewaterland is dus een bedrijvige én een groene gemeente, prachtig gelegen aan het Zwartewater. Belangrijk daarbij is het behoud van evenwicht tussen economie en ecologie. Kenmerkend is verder het respect van de mensen naar elkaar en de betrokkenheid van de gemeenschappen bij onze samenleving. 

Bij de gemeente Zwartewaterland werken we met ongeveer 170 mensen. Het is overzichtelijk, persoonlijk en collegiaal. Samen creëren we de beste ondersteuning voor onze inwoners, door breed te denken op een kleinschalige manier en altijd met een passende oplossing. Daarvoor maken wij ons hard. Onze kernwaarden zijn: participatief, integer, integraal en kwaliteitsgericht.

Onze organisatie kent weinig hiërarchie en veel korte lijnen. Als medewerker van Zwartewaterland draag je grote verantwoordelijkheden. Je wordt uitgedaagd om buiten vakspecialistische kaders te denken. Daarbij hanteren we vanzelfsprekend moderne arbeidsvoorwaarden. 

Vanuit ons kantoor in Hasselt, aan de rand van de binnenstad, ben je binnen 10 minuten op de A28. Prima bereikbaar vanaf bijvoorbeeld Zwolle, Meppel en Kampen.
 

Enthousiast geworden?

Stuur ons dan je cv en motivatie uiterlijk op 22 augustus 2022. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 35.

SOLLICITEER(externe link)
 

Heb je vragen?

Neem dan contact op. Je kunt je vragen over deze vacature stellen aan Rene de Vent, Strategisch Beleidsadviseur Sociaal Domein. Je bereikt hem via r.devent@zwartewaterland.nl

Wil je ontdekken hoe het is om bij de gemeente Zwartewaterland te werken? Collega's nemen je mee de organisatie in.

Kijk voor meer informatie over onze gemeente en de arbeidsvoorwaarden op Werken bij de Gemeente Zwartewaterland.