Wat verandert er voor uw adres?

Op de inzamelkalender van ROVA ziet u snel en eenvoudig wat er gaat veranderen voor uw adres. Heeft u een smartphone of tablet? Dan kunt u de gratis ROVA-app downloaden via de App Store of Google Play Store. In de app stelt u éénmalig uw adres in, daarna heeft u altijd alle informatie over inzameling van afval en grondstoffen bij de hand. In de app kunt u ook een herinnering instellen, zodat u bijvoorbeeld de avond voor de inzameldag een berichtje op uw telefoon krijgt. Zo vergeet u nooit meer de container op tijd aan de straat te zetten.

Heeft u geen smartphone? Dan kunt u uw postcode en huisnummer invoeren op www.rova.nl/inzamelkalender. U krijgt dan direct de volledige jaarkalender met inzameldagen in beeld.

Standaard worden geen papieren inzamelkalenders verzonden. Als u toch een papieren inzamelkalender wilt ontvangen kunt u dit aanvragen bij het ROVA-Klantcontactcentrum (038) 427 37 77. Het ROVA-Klantcontactcentrum is op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur bereikbaar en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.
 

Gewijzigde afvalinzameling op nieuwjaarsdag

Op nieuwjaarsdag (vrijdag 1 januari 2021) zamelt ROVA geen afval en grondstoffen in. De containers worden op een andere dag geleegd. Bekijk in de ROVA-app of www.rova.nl/inzamelkalender of op uw adres wordt ingezameld op nieuwjaarsdag en wanneer dit wordt ingehaald.