Het Tagbos in Genemuiden biedt iedereen vanaf nu de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier te werken aan een gezonde leefstijl. Hiervoor is woensdag 1 juni een nieuwe sportcontrainer geplaatst. De sportcontrainer in het Tagbos is gratis te gebruiken.

Buurtsportcoaches gebruiken de sportcontrainer.

De sportcontrainer is een mobiel en uitdagend sporttoestel waar sporters door middel van verschillende rekken en ringen sportoefeningen kunnen doen. Op die manier kunnen zij zelfstandig en op elk moment van de dag werken aan hun conditie. Dit kunnen bijvoorbeeld survivaloefeningen zijn of een bootcamp. "Wij willen dat inwoners in het Tagbos kunnen bewegen, ontmoeten, spelen en sporten", vertelt wethouder Maarten Slingerland. "Al die facetten komen samen in deze sportcontrainer. Iedereen kan op zijn eigen niveau trainen. Zowel jong als oud."

De sportcontrainer in het Tagbos is gratis te gebruiken. Buurtsportcoaches gaan het sporttoestel ook inzetten bij activiteiten die zij organiseren voor alle leeftijden. Doordat de sportcontrainer mobiel is, kan het toestel op een later moment ook worden ingezet op andere locaties in de gemeente. "Op die manier houden we onze sport- en beweegplekken uitdagend en dynamisch", aldus de wethouder.

Passend aanbod

Dat de sportcontrainer nu in Genemuiden staat, heeft er alles mee te maken dat het Tagbos vanuit het buitenruimteplan van de gemeente Zwartewaterland is aangewezen als locatie waar bewegen, ontmoeten, spelen en sporten (BOSS) centraal staan. Slingerland: "We vinden het belangrijk dat iedere inwoner in Zwartewaterland hiervoor toegang heeft tot een passend aanbod. Met deze sportcontrainer hebben we daar nu een duurzame oplossing voor beschikbaar."

In de komende periode wordt verder uitvoering gegeven aan de inrichting van het TagBOSS. Hiervoor heeft de gemeente door middel van een enquête naar de wensen van de inwoners gevraagd. Zij konden aangeven wat ze ten aanzien van bewegen, ontmoeten, spelen en sporten graag terug willen zien in het Tagbos. De enquête is veel ingevuld. De gemeente Zwartewaterland gaat met de uitkomsten van dat onderzoek aan de slag om een ontwerp te maken voor de inrichting van dit gebied.