GGD IJsselland opent komende weken extra vaccinatielocaties. Eén van die locaties is de Streukeler Veste in Hasselt. Vanaf 3 februari tot in ieder geval begin maart kan iedereen in de gemeente Zwartewaterland zich daar laten vaccineren.

Vanaf eind januari wordt het boosteren in Regio IJsselland uitgebreid. Naast de al bestaande locaties, worden tijdelijke priklocaties en prikken door huisartsen toegevoegd. Elke gemeente heeft daarmee straks een eigen priklocatie, waar naast de boosterprik ook de basisvaccinatie (1e en 2e prikken) worden gegeven.

"Met deze extra locatie bieden we onze inwoners de mogelijkheid aan om makkelijker en dichtbij huis een boosterprik te halen", geeft burgemeester Eddy Bilder aan. Nu het aantal positieven door de omikronvariant weer snel oploopt, is een vaccinatie echt heel belangrijk. Zoals het nu lijkt word je minder ziek door omikron, maar is deze variant een stuk besmettelijker. 

Uitbreiden vaccinatielocaties eerder dan verwacht

Het boosteren in IJsselland gaat zó snel, dat de GGD voorloopt op de planning. “Onze prikpiek lag in week 52 en week 1, met ruim 90.000 vaccinatieafspraken per week”, vertelt Sebastiaan van Buuren, projectleider Vaccineren bij GGD IJsselland. "Een resultaat waar we als GGD IJsselland trots op zijn! Uiteraard blijven we wel gewoon doorprikken om de vaccinatiegraad verder omhoog te krijgen."

Mensen die niet naar de centrale locaties konden of wilden komen, of door een vaccinatie of besmetting korter dan 3 maanden geleden nog niet geboosterd mochten worden, kunnen zich nu dicht bij huis laten inenten. Sebastiaan: "En ook de mensen die eerst de spreekwoordelijke kat uit de boom hebben gekeken en nu – een jaar na de eerste coronaprik in Nederland – toch een vaccinatie willen, zijn natuurlijk van harte welkom in bijvoorbeeld de Streukeler Veste in Hasselt. Ik herhaal het graag nog een keer: met een prik bescherm je niet alleen jezelf tegen ziekenhuisopname, maar ook de kwetsbare mensen om je heen."

Locaties en openingstijden

De tijdelijke priklocatie in de Streukeler Veste aan de Prinsenstraat in Hasselt opent donderdag 3 februari. Deze locatie is open op vrijdag van 12.00 tot 19.30 uur. En op zaterdag van 09.00 tot 16.30 uur.

De boosterprik (18 jaar en ouder) en de basisvaccinatie (1e en 2e prik; vanaf 12 jaar) zijn zonder afspraak te halen. Voor kinderen tot en met 15 jaar moet een volwassene mee. Vergeet niet een geldig ID-bewijs (ook voor kinderen) en een mondkapje mee te nemen. De coronavaccinatie voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar is alleen mogelijk op afspraak.