Je bent onze strategisch adviseur op de afdeling-overstijgende onderwerpen zoals de omgevingsvisie, ruimtelijke ordening, duurzaamheid en energietransitie, economie, en op het gebied van natuur, water en toerisme.

Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte van onze gemeente. Het is jouw taak om hiervoor het beleid en bestuursvoorstellen op te stellen.

Daarnaast ben je de (opgave) regisseur op het gebied van klimaatadaptatie. Je voert de regie op het klimaatadaptatiebeleid, stuurt op de uitvoeringsagenda en de communicatiestrategie. In regionaal verband werk je samen aan de gemeentelijk overstijgende opgaven. 

Openbare Ruimte: jouw domein

Ons motto is: schoon, heel, groen, veilig en klimaat robuust. Als strategisch adviseur lever je een belangrijke bijdrage aan een leefbaar, duurzaam en bereikbaar Zwartewaterland. 

Je bent de strategische adviseur en contactpersoon bij afdelings-overstijgende onderwerpen zoals de omgevingsvisie, omgevingsplan, klimaatadaptatie, energietransitie en ruimtelijke ontwikkelingen op het gebied van natuur, water en toerisme. Je vertaalt de ambities van andere overheden en implementeert deze in ons eigen beleid en uitvoering.

Jouw taken zijn zeer afwisselend. Je adviseert het bestuur proactief. Je vertaalt bestuurlijke ambities naar beleid- en uitvoeringsplannen. Je voelt je als een vis in het water op het terrein van klimaatadaptatie en je weet mensen te enthousiasmeren om maatregelen te nemen die de klimaatadaptatie en biodiversiteit bevorderen. Je maakt bestuursvoorstellen ten behoeve van werken en projecten.

Kortom, je bent:

 • verantwoordelijk voor het vertalen van landelijk beleid naar lokaal beleid.
 • verantwoordelijk voor het door ontwikkelen van assetmanagement en het opstellen van beleid voor de openbare ruimte.
 • verantwoordelijk voor het opstellen van beleid voor klimaatadaptatie.
 • verantwoordelijk voor het opstellen van bestuursvoorstellen ten behoeve van werken en projecten en hierbij de beheerders te ondersteunen.
 • verantwoordelijk voor de regie op de uitvoeringsagenda Klimaatadaptatie en bijbehorende voorlichtingscampagne naar bewoners, ondernemers en onder andere woningbouwvereniging.
 • strategisch vertegenwoordiger van de eenheid bij eenheids-overstijgende onderwerpen zoals omgevingsvisie, omgevingsplan, klimaatadaptatie, biodiversiteit, energietransitie, ruimtelijke ontwikkelingen op het gebied van natuur, water en toerisme. En deze onderwerpen weten te vertalen in beleid voor het beheer van de openbare ruimte en uitvoering van werken.
 • vertegenwoordiger van belangen van de gemeente in overleggen met ander overheden en vertaalt beleid en uitvoering van deze overheden naar gemeentelijke beleid (o.a. platform klimaatadaptatie van RIVUS, Waterschap, Provincie: IBP-vitaal platteland, IVN Natuur, bodemdaling). 
 • verantwoordelijk voor het evalueren en bijstellen van eigen beleid.
 • mede verantwoordelijk voor de verbetering en doorontwikkeling van interne processen, bijvoorbeeld het systeem van beheerdata (beheer op orde) en informatiemanagement, integraal en opgavegericht werken, communicatie.

Beleef de gemeente Zwartewaterland

Onze gemeente aan het Zwartewater is met 3 van elkaar verschillende kernen, de rijke historie, onze groene omgeving en gezellige havens uniek. Vanuit het kantoor aan de rand van het centrum van Hanzestad Hasselt, ben je binnen 10 minuten op de A28. Prima bereikbaar vanaf Zwolle, Meppel en Kampen. 

Samen de beste ondersteuning creëren door breed te denken met een passende oplossing voor onze inwoners. Daarvoor maken wij ons hard. Onze organisatie werkt weinig hiërarchisch. De werksfeer is open. We kennen korte lijnen naar het bestuur en tussen de verschillende afdelingen onderling. Dat maakt het onderling samenwerken eenvoudig en prettig.

Op naar je volgende uitdaging

Problemen? Nee, uitdagingen! Door wat jij al hebt gezien, ben je niet snel meer uit het veld te slaan. Je bent stressbestendig, flexibel, sociaal en een verbinder. Je communiceert helder en vriendelijk, zowel mondeling als schriftelijk. Je hebt voelsprieten voor bestuurlijke verhoudingen en kent de sociale regels. Dat zorgt voor waardering en respect binnen het kleine, hechte team waarin je werkt. Daarnaast heb je:

 • HBO+ of WO -werk- en -denkniveau, bij voorkeur een diploma op het gebied van de openbare ruimte.
 • Ruime kennis op het gebied van beheer openbare ruimte en groen en water.
 • Plezier in het enthousiasmeren van collega’s.
 • Overtuigingskracht in de overleggen met andere overheden. 

Dit bieden wij jou

Als strategisch adviseur openbare ruimte/klimaatadaptatie kun je op basis van een 36-urige werkweek rekenen op:

 • een brutomaandsalaris tot maximaal € 5.169,- (schaal 11), afhankelijk van je vooropleiding en ervaring.
 • trainingen en opleidingen, bijvoorbeeld voor adviseur Crisisbeheersing.
 • een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%: dit budget kun je laten uitbetalen, besteden aan extra vrije dagen, het opnemen van verlof of het volgen van een studie.
 • flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • pensioenregeling bij ABP.
 • betaald ouderschapsverlof.
 • een tegemoetkoming in de zorgverzekering en collectieve premiekorting.
 • reiskostenvergoeding.
 • een jaarcontract, dat bij goed functioneren kan worden omgezet in een vast dienstverband.

Enthousiast geworden?

Stuur ons dan je cv en motivatie voor 17 januari 2022. 

NU SOLLICITEREN

Heb je vragen?

Neem dan contact op. Je kunt je vragen over deze vacature stellen aan Raymond Kroes, regisseur beheer openbare ruimte of Gerben van Dijk, eenheidsmanager Beheer. Je bereikt hen via het telefoonnummer 14 038.

Wil je ontdekken hoe het is om bij de gemeente Zwartewaterland te werken? Collega's nemen je mee de organisatie in.

Kijk voor meer informatie over onze gemeente en de arbeidsvoorwaarden op Werken bij de Gemeente Zwartewaterland.