De gemeente Zwartewaterland gaat de Jan van Nassaustraat in Genemuiden aanpakken. De werkzaamheden hiervoor starten maandag 4 juli. De Jan van Nassaustraat krijgt straks hetzelfde beeld als de vorig jaar vernieuwde Jan van Arkelstraat. Ook komt er een aanduiding als schoolzone in deze straat.

In opdracht van de gemeente voert aannemer Van Dalfsen Infra de werkzaamheden uit. Tijdens het eerste deel van de werkzaamheden wordt een nieuw riool aangelegd. Er komt een buis voor het vuile water en een buis voor het regenwater.

Dit riool verbindt straks het riool dat in 2020 is aangelegd in de Prins Bernhardstraat met het riool dat vorig jaar is aangelegd in de Jan van Arkelstraat. De werkzaamheden worden uitgevoerd van 4 tot en met 29 juli. In deze periode is de weg afgesloten en wordt voor het doorgaande verkeer een omleiding ingesteld. De Rehobothschool en woningen blijven te voet bereikbaar.

Na de bouwvak worden de werkzaamheden op 22 augustus hervat. In drie weken tijd is dan het straatwerk aan de beurt. Daarbij wordt de verkeersveiligheid ter hoogte van de Rehobothschool verbeterd. Hiervoor komt er op de kruising tussen de Jan van Nassaustraat en de Prins Bernhardstaart een gele verhoging in de weg. Die verhoging wordt straks aangeduid als schoolzone. Zo'n gele verhoging zit ook al in de Jan van Arkelstraat en de Stuivenbergstraat.