De Verkavelingsweg in Hasselt krijgt 115 nieuwe bomen. De bomen worden in maart aangeplant. Aan de Verkavelingsweg worden eerst bomen gekapt. Dit zijn bomen die zijn aangetast door de Essentaksterfte.

Voor de veiligheid van de weggebruikers kappen we tussen 1 en 3 maart deze bomen. Het gaat om zo'n 70 bomen en in de afgelopen jaren zijn er al meerdere zieke bomen uitgevallen. Daarvoor in de plaats komen 115 nieuwe bomen. Op die manier wordt de laanstructuur hersteld.

Minder kwetsbaar

Door de aanplant van nieuwe bomen wordt de laan minder kwetsbaar voor ziekten en plagen. We kiezen daarbij voor een mix van verschillende soorten. Zoals de Alnus spaethii (Els) en de Ulmus hollandica 'Pioneer' (Iep). Ook komen er nieuwe Essen. Dit gaat om de Amerikaanse Es (Fraxinus americana). Deze soort is niet gevoelig voor de Essentaksterfte. De bomen passen in het landschappelijk beeld.

Zachte overgang

Naast de eiken die nu al langs de Verkavelingsweg richting Hasselt en ook richting Zwolle staan, planten we nieuwe eikenbomen (Quercus robur). De eiken zorgen voor een zachte overgang tussen de eikenlanen en de nieuwe rij.