De Oosterbrugstraat in Genemuiden krijgt een uitritconstructie om de verkeersveiligheid op deze plek te verbeteren. De werkzaamheden hiervoor starten maandag 21 februari.

De verkeers- en voorrangssituatie op het kruispunt van de Oosterbrugstraat met de Oosterkaai zorgt nu voor veel onduidelijkheid. Ook is het zicht op de zijwegen vanuit de Oosterbrugstraat onvoldoende.

Met de aanleg van de nieuwe inritconstructie moet de verkeersveiligheid op dit kruispunt worden verbeterd. “Het gaat om een gevaarlijk kruispunt”, vertelt wethouder Maarten Slingerland. “Door deze maatregelen remmen we de snelheid af van het doorgaande verkeer vanuit de Oosterbrugstraat. En het wordt beter duidelijk wie voorrang heeft.”

De werkzaamheden starten op maandag 21 februari en duren naar verwachting tot uiterlijk vrijdag 25 februari. Tijdens de werkzaamheden is het deel van de Oosterbrugstraat tussen de Achterstraat en de Oosterkaai afgesloten voor al het verkeer. De tijdelijke omleiding voor het verkeer wordt met borden aangegeven. Het verkeer kan wel blijven rijden tussen de Oosterkaai en de Westerkaai.