In de nacht van 26 op 27 april 2023 vindt in Zwartewaterland het traditionele brommerrijden plaats. Om deze traditie veilig en plezierig te laten verlopen, zijn voor de brommerrijders spelregels opgesteld.

De brommernacht vindt plaats tussen 04.00 en 06.30 uur. Vanaf de verzamellocatie in Zwartewaterland rijden alle deelnemers over een vooraf afgesproken parcours. Dit zijn de verzamellocaties:

  • Genemuiden: Keet de Kolk
  • Hasselt: Het Teeuwland
  • Zwartsluis: Jeugdsoos Esclusa

Inschrijven

Inschrijven voor de brommernacht kan in de nacht van 26 op 27 april op de verzamellocatie. Vrijwilligers zijn op deze locaties aanwezig om te helpen waar dat nodig is. Elke deelnemer ontvangt een inschrijfnummer en een hesje die de brommerrijder verplicht is om te dragen. Na afloop leveren de deelnemers het hesje op de verzamellocatie weer in.

Spelregels

Voor de veiligheid van deelnemers en omstanders zijn spelregels gemaakt. Deelnemers zijn minimaal 16 jaar, hebben een geldig brommercertificaat of rijbewijs en zijn niet onder invloed van alcohol of andere (verdovende) middelen.

Verder moeten deelnemers een goed passende helm met E4 keurmerk dragen. De brommer of snorfiets moet voldoen aan alle wettelijke eisen. De uitzondering is dat brommerrijders nu ook zonder geluidsdemping (zonder uitlaat) mogen rijden.

Meer informatie over de brommernacht en het volledige overzicht met spelregels staat op zwartewaterland.nl/brommernacht.