Op een aantal plaatsen in Genemuiden en Zwartsluis laat de gemeente Zwartewaterland aankomende week het asfalt herstellen. Het wegdek is hier op verschillende plekken beschadigd. Ook wordt in Zwartsluis de aansluiting afgerond van het recent aangelegde fietspad op de Veerweg met de Parallelweg.

Bij herstelwerkzaamheden op dinsdag 25 en woensdag 26 oktober wordt in Genemuiden en Zwartsluis op een aantal plekken op de slechte delen van het wegdek nieuw asfalt gelegd. Schagen Infra voert de werkzaamheden in opdracht van de gemeente uit.

Oppen Swolle

In Zwartsluis wordt op dinsdag 25 oktober gewerkt aan de Oppen Swolle. Tijdens de werkzaamheden zijn een aantal woningen en het fietspad onderlangs niet (goed) bereikbaar.

Matenweg

Op dezelfde dag wordt ook het asfalt hersteld aan de Matenweg in Genemuiden. Dit gebeurt tussen de Tagweg en Matenweg 4. Door deze werkzaamheden is dit deel van de Matenweg op 25 oktober afgesloten voor het verkeer. Verkeer kan op deze dag omrijden via de Greenteweg en de Sanssenhekkenweg.

Pieperweg

Verder wordt gewerkt aan de Pieperweg in Genemuiden. Hier wordt het asfalt hersteld tussen de Slaperdijkweg en Kamperzeedijk. Dat gebeurt op dinsdag 25 en woensdag 26 oktober. Op 25 oktober blijft de weg open voor het verkeer. Op 26 oktober is de weg afgesloten voor het verkeer. Verkeer kan omrijden via de Slaperdijkweg en Staalweg.

Fietspad Veerweg

Maandag 24 en dinsdag 25 oktober worden de laatste werkzaamheden aan het fietspad op de Veerweg afgerond. Dit fietspad is pasgeleden verbreed. Voor de verbinding met de Parallelweg zijn bij die werkzaamheden tijdelijk klinkers gelegd. Die klinkers worden maandag 24 oktober weggehaald. Op dinsdag 25 oktober komt er op die plek asfalt. Tijdens de werkzaamheden moeten de fietsers gebruik maken van de hoofdrijbaan.