De gemeente gaat het bedrijventerrein Kranerweerd in Zwartsluis opwaarderen. De Grote Kranerweerd, de eerste 200 meter van de Conradsweg en Het Oude Diep tot de jachthaven krijgen een nieuwe asfaltlaag. Daarnaast komt op de Grote Kranerweerd een fietspad. De werkzaamheden duren van 3 april tot en met 5 mei. “Met deze werkzaamheden geven het bedrijventerrein een impuls”, aldus wethouder Maarten Slingerland.

Impressie van de nieuwe situatie

In opdracht van de gemeente gaat Schagen Infra de drie wegen in Zwartsluis opnieuw asfalteren. Dit onderhoud stond al voor afgelopen december op de planning. Het koude weer zorgde er toen voor dat die werkzaamheden moesten worden uitgesteld. Slingerland: “We zijn blij dat we nu kunnen starten met de werkzaamheden. We zorgen voor betere en veiligere wegen. En maken het bedrijventerrein toegankelijker. Daarmee komen we tegemoet aan de wens van de ondernemers op dit bedrijventerrein.”

De werkzaamheden starten op maandag 3 april. In de avond en nacht van 13 op 14 april en van 14 op 15 april wordt de nieuwe asfaltlaag aangebracht. Behalve nieuw asfalt krijgen de wegen ook een betonnen band.

Nieuw fietspad op De Grote Kranerweerd

Verder wordt de verkeersveiligheid verbeterd. Dat gebeurt onder andere door de aanleg van een fietspad aan de westkant van de Grote Kranerweerd. Slingerland: “Met dit aparte fietspad scheiden we het fietsverkeer van het gemotoriseerde verkeer. We geven op die manier meer ruimte aan de fietsers.”

Het nieuwe fietspad gaat vanaf de N331 tot de kruising met de Stouweweg. Waar het fietspad stopt, komt ter hoogte van de Stouweweg een drempel. Daarmee wordt de snelheid op deze plek uit het verkeer gehaald. 

Wegen op 3 momenten afgesloten

Tijdens het onderhoud blijven de wegen toegankelijk. Om het verkeer zoveel mogelijk te ontzien, vinden een aantal werkzaamheden plaats in de avond en nacht. De Grote Kranerweerd, de Conradsweg en het Oude Diep zijn dan op de onderstaande momenten volledig afgesloten. Hulpdiensten en aanwonenden kunnen tijdens deze nachtafsluitingen omrijden 

  • Maandag 3 april 2023 van 19.00 uur tot dinsdag 4 april 06.00 uur.
  •  Donderdag 13 april 2023 vanaf 19.00 uur tot 14 april 06.00 uur.
  • Vrijdag 14 april 2023 vanaf 19.00 uur tot zaterdag 15 april 06.00 uur.