Sluit de opvoedingsondersteuning in Zwartwaterland nog goed aan op de behoeften van ouders? Dat onderzoekt pedagogiekstudent Dorine Beens – van der Lelij samen met de gemeente. ‘We brengen veranderende behoeften in beeld, zodat we tijdig kunnen bijsturen’, zegt wethouder Maarten Slingerland. Het onderzoek richt zich op ouders met kinderen van 2 tot 16 jaar. 

De gemeente Zwartewaterland vindt het belangrijk dat ieder kind gezond, veilig en kansrijk opgroeit. ‘Soms kunnen kinderen, jongeren en hun ouders een steuntje in de rug gebruiken’, zegt Slingerland. ‘Dit doen we onder andere met opvoedingsondersteuning. Denk hierbij aan de groepscursus Positief Opvoeden en aan individuele gesprekken.’ 

Doe mee!

De wethouder vraagt ouders om deel te nemen aan het onderzoek. ‘Ben jij een ouder of pleegouder met een of meer kinderen in de leeftijd van 2 tot 16 jaar? En vind je het leuk om mee te denken over de opvoedingsondersteuning? Dan zijn wij op zoek naar jou! Doe mee aan het onderzoek, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat behoefte en aanbod optimaal op elkaar zijn afgestemd.’

Het onderzoek bestaat uit een enquête op de gemeentelijke website (link) en eventueel aanvullend een interview. De enquête is vertrouwelijk. De gegevens worden anoniem verwerkt. Dit betekent dat de antwoorden op geen enkele manier zijn te herleiden tot individuele personen. De vragen invullen duurt zo’n 15 minuten. In de enquête kunnen ouders aangeven of zij ook willen meedoen aan een interview. Dit kan telefonisch, maar ook coronaveilig thuis plaatsvinden. 

Deelnemen tot 26 maart

Dorine Beens – van der Lelij is sinds 2012 lid van de ouderklankbordgroep, een groep ouders die meedenkt over jeugdbeleid in de gemeente. Dit behoefteonderzoek voert zij uit voor de gemeente Zwartewaterland en als afstudeeropdracht voor haar studie Pedagogiek. 

Ouders die meer informatie willen of aan een interview willen meewerken, kunnen contact opnemen met Dorine via dorinebeens1@gmail.com of 06-25257000. Deelnemen aan de enquête kan tot vrijdag 26 maart.

 Start enquête (externe link)