Inwoners en bezoekers van Hasselt kunnen vanaf nu hun elektrische fiets opladen bij korenmolen De Zwaluw aan de Stenendijk 7. Wethouder Harrie Rietman heeft hier een nieuw oplaadpunt in gebruik genomen.

Wethouder Rietman met vrijwiligers

De laadpaal voor elektrische fietsen is één van de initiatieven uit de leefbaarheidsplannen. Deze plannen dragen er aan bij dat inwoners en bezoekers in Hasselt op een fijne manier kunnen wonen, verblijven en recreëren.

De laadpaal is daarbij de nieuwste aanwinst. Bezoekers kunnen vanaf nu bij de molen aan de Stenendijk hun elektrische fiets opladen. Ze kunnen even uitrusten van een fietstocht of in het bijzijn van een molenaar de molen De Zwaluw en haar geschiedenis ontdekken. Ook kunnen ze vanaf de molen een korte wandeling maken over de Stenendijk.

"Met de laadpaal hebben we een mooie nieuwe voorziening aan het fietsroutenetwerk toegevoegd", vertelt wethouder Harrie Rietman. Dit is gedaan met een belangrijke bijdrage van de vrijwilligers van de molen. Zij plaatsten zelf het oplaadpunt. Rietman: "Dat is ook de kracht van deze leefbaarheidsplannen. De plannen zijn voor én door onze inwoners, ondernemers en (maatschappelijke) organisaties."