De gemeente Zwartewaterland gaat begraafplaats De Greente in Genemuiden opknappen. De werkzaamheden starten naar verwachting in november. Over de werkzaamheden houdt de gemeente woensdag 5 oktober van 17.00 tot 19.30 uur een inloopbijeenkomst in ’t Olde Staduus in Genemuiden.

Met de plannen voor De Greente komt de gemeente tegemoet aan de wens van veel bezoekers van de begraafplaats. De opknapbeurt moet zorgen voor een betere toegankelijkheid van De Greente.

Op de begraafplaats worden hiervoor meerdere wandelpaden opgeknapt. Hierbij wordt het asfalt vervangen voor beton. Ook komen er twee nieuwe wandelpaden.

Vervangen hagen

De gemeente gaat daarnaast het groen verbeteren. Langs de graven worden oude en dode coniferen vervangen door een taxushaag. Aan de buitenranden van de begraafplaats komt een beukenhaag. Op een deel van de begraafplaats worden vijf bomen gekapt. Dit moet op deze plek voor meer zonlicht zorgen. En schade aan de graven door wortels voorkomen.

Bij het onderhoud gaat de gemeente met zorg en respect te werk. Tijdens de werkzaamheden wordt rekening gehouden met bezoekers van de begraafplaats.

Meer informatie over de werkzaamheden staat op www.zwartewaterland.nl/degreente.