Inwoners van Zwartewaterland die werk zoeken kunnen op vijf plekken in de regio speeddaten met werkgevers. “Zo ontdek je snel of een sector of bedrijf bij je past”, zegt wethouder Gerrit Knol. “En misschien loop je wel naar buiten met een contract voor een nieuwe droombaan.”

De gemeenten in de regio en het UWV organiseren samen vijf zogenaamde Kennismakingsdagen. Hier kunnen werkzoekenden kennis maken met bedrijven uit de regio. “Het gaat met name om de banen in de bouw, groen, techniek en transport en logistiek”, legt Knol uit. “Juist in die sectoren zijn veel banen. Op deze kennismakingsdagen brengen we vraag en aanbod bij elkaar.”
 

Onderdeel van de Kennismakingsdagen zijn speeddates. “Dat is echt een mooie kans”, zegt de wethouder. “Werkzoekenden kunnen werkgevers zo het hemd van het lijf vragen. Op elke locatie zijn ook medewerkers van gemeenten en UWV aanwezig. Ook zij kunnen vragen beantwoorden. Naast werk, kun je ook meer te weten komen over de mogelijkheden voor scholing.” 

De Kennismakingsgesprekken met speeddates zijn van 4 tot 14 april in Kampen, Dedemsvaart, Nunspeet, Steenwijk en Zwolle. De aftrap is op 4 april in Kampen. Hier zijn ook een aantal grote werkgevers uit Zwartewaterland te vinden. “Het zou natuurlijk helemaal mooi zijn als je zo een nieuwe baan vindt in onze gemeente. Dan heb je je werk straks om de hoek.”

datumtijdstiplocatievoor inwoners

maandag

4 april

13:30 - 15:30 uur

Kampen
Werkcafé, Gildestraat 1

Kampen
Zwartewaterland

dinsdag

5 april

14:00 - 16:00 uur

Dedemsvaart
Oegema, Pascalsstraat 32
(ingang t/o tankstation Fieten)

Dalfsen
Nieuwleusen
Hardenberg
Ommen

donderdag

7 april

13:00 - 16:00 uur

Nunspeet
Hoeve van Nunspeet, Elspeterweg 14

Elburg
Hattem
Nunspeet
Oldebroek

maaandag

11 april

14:00 - 16:00 uur

Steenwijk
RSG Tromp Meesters, Stationsstraat 40
(P bij station, ingang naast Agrifac, Eesveenseweg)

Meppel
Staphorst
Steenwijk
Westerveld

donderdag

14 april

14:00 - 16:00 uur

Zwolle
Tosec, Schoenerweg 4a (naast Traffic Support)

Raalte
Zwolle