De subsidies voor het verduurzamen van woningen zijn dit jaar verhoogd. Tijdens een gratis online informatieavond krijgen woningeigenaren hier dinsdag 8 februari tussen 20.00 en 21.00 uur meer informatie over. De informatieavond is een initiatief van de gemeente Zwartewaterland, DCZ en energiecoöperatie Energiek Zwartewaterland.

Woningeigenaren krijgen tijdens de online informatiebijeenkomst 'Zo bespaart u geld en energie. Verduurzaam uw huis!' handige tips, informatie over financieringsregelingen en mogelijkheden om energie te besparen. Met deze tips kunnen de deelnemers aan de slag met het verduurzamen van hun woning.

In een verduurzaamde woning woont u voordelig, energiezuinig en comfortabel. Daarom is het verduurzamen van een huis één van de beste investeringen. Dat komt ook mede door de hogere energieprijzen en de subsidies die de overheid beschikbaar stelt.

Aanvragen van een subsidie

Dit jaar zijn de subsidiebedragen van isolatiemaatregelen en warmtepompen verhoogd. Het aanvragen van deze subsidies kan met ingang van deze week. Tijdens de gratis online informatieavond op dinsdagavond 8 februari horen de deelnemende hoe zij dit goed kunnen aanpakken.

Na afloop van de online bijeenkomst kunnen deelnemers een afspraak maken voor een gratis energie-adviesgesprek met een energieadviseur. Ook krijgen ze korting op een infraroodscan van hun woning.

Gratis aanmelden

De online informatieavond is gratis voor inwoners van de gemeente Zwartewaterland. Aanmelden kan via www.zwartewaterland.nl/webinars. Op deze website kunt u ook eerdere webinars terugkijken.

Wilt u verder aan de slag met het verduurzamen van hun woning? Dan kunnen zij terecht bij Duurzaam Bouwloket, het online en telefonisch energieloket van de gemeente Zwartewaterland. Dit kan op www.Duurzaambouwloket.nl/zwartewaterland(externe link). Bellen kan ook: 072-7433956.