Geld besparen door uw huis te verduurzamen. Daarover houden de gemeente Zwartewaterland, DCZ en energiecoöperatie Energiek Zwartewaterland op dinsdag 14 december tussen 20.00 en 21.00 uur een online informatieavond. Woningeigenaren ontvangen handige tips en informatie over energie besparen, aardgasvrij wonen en verschillende financieringsregelingen. De eerste 100 aanmeldingen voor de informatieavond krijgen een energiebespaartas cadeau.

"Wij merken dat steeds meer woningeigenaren zich zorgen maken over de stijgende energieprijzen", zegt wethouder duurzaamheid Harrie Rietman. "Zij willen hun huis wel verduurzamen en energiezuinig(er) maken, maar weten vaak niet hoe dat moet."

Om woningeigenaren hierbij te helpen, organiseren de gemeente, DCZ en energiecoöperatie Energiek Zwartewaterland online informatieavonden. De eerstvolgende is op dinsdag 14 december. Wethouder Rietman: "Daarnaast informeren we woningeigenaren met ons online en telefonisch energieloket Duurzaam Bouwloket. Maak daar gebruik van! De voordelen van verduurzamen zijn groot. U bespaart flink op uw energierekening en uw woning stijgt vaak in waarde. Ook draagt u zo bij aan een beter klimaat en dus aan een toekomst voor uw kinderen en kleinkinderen."

Gratis energieadviesgesprek en korting op infraroodscan

Tijdens de online informatiebijeenkomst ontvangen woningeigenaren handige tips, informatie over financieringsregelingen en mogelijkheden om energie te besparen. Na afloop van de online bijeenkomst kunnen deelnemers een afspraak maken voor een gratis energie-adviesgesprek met een energieadviseur. Ook krijgen ze korting op een infraroodscan van hun huis.

Aanmelden online informatiebijeenkomst

Woningeigenaren en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op https://xement.webinargeek.com/verduurzaam-uw-huis-z-14-12(externe link).

De eerste 100 aanmeldingen krijgen een energiebespaartas cadeau.

Vragen?

Inwoners met vragen over de bijeenkomst kunnen bellen of mailen naar de gemeente: 14 038 of duurzaam@zwartewaterland.nl.

Inwoners die zich willen oriënteren zonder online bijeenkomst kunnen dat doen bij het energieloket van de gemeente op www.Duurzaambouwloket.nl/zwartewaterland(externe link). Bellen kan ook: 072-7433956.