Begraafplaats De Greente in Genemuiden krijgt deze maand een opknapbeurt. Bij het onderhoud vervangt de gemeente Zwartewaterland de hagen. Verder worden de wandelpaden toegankelijker gemaakt. Daarmee komt de gemeente tegemoet aan de wens van veel bezoekers.

De plannen voor de opknapbeurt presenteerde de gemeente Zwartewaterland onder andere tijdens een goedbezochte inloopbijeenkomst afgelopen oktober. De weersomstandigheden laten de start van de opknapbeurt toe. Daardoor kunnen de werkzaamheden op maandag 16 januari beginnen.

Voor het vervangen van oude hagen moeten een aantal grafstenen tijdelijk worden verwijderd. Dit gebeurt door Steenhouwerij van Ommen. Verder worden op het oude deel van de begraafplaats 5 bomen gekapt. Door op deze plek voor meer licht te zorgen, kan het gras beter groeien. Ook is het extra licht beter voor de grafstenen.

Bij meerdere wandelpaden wordt het asfalt vervangen voor beton. Daarmee wordt de begraafplaats beter toegankelijk. Ook komen er twee nieuwe wandelpaden bij. 

Bij het onderhoud gaat de gemeente met zorg en respect te werk. Tijdens de werkzaamheden wordt rekening gehouden met bezoekers van de begraafplaats. Bezoekers met vragen over het onderhoud kunnen bellen naar de gemeente. Dat kan via het telefoonnummer 14 038.