De Verkavelingsweg in Hasselt krijgt deze winter 100 nieuwe bomen. De aanplant van deze bomen is nodig omdat een groot deel van de bomen die er nu staan, zijn aangetast door de Essentaksterfte.

De Essentaksterfte zorgt voor voortgaande taksterfte. Daarbij sterft een steeds groter deel van de boom af. Bomen die hierdoor niet meer veilig zijn, worden gekapt.

De gemeente Zwartewaterland heeft door de Essentaksterfte de afgelopen jaren al tientallen Essen langs de Verkavelingsweg moeten kappen. Deze winter worden nog eens 70 Essen aan de Verkavelingsweg nabij Zwolle gekapt. Hiervoor heeft de gemeente een kapvergunning aangevraagd.

Minder kwetsbaar

Voor de gekapte Essen komen 100 nieuwe bomen terug aan de Verkavelingsweg. Daarmee wil de gemeente de laanbeplanting op deze plek in stand houden. De aanplant van de nieuwe bomen gebeurt deze winter.

De gemeente kiest daarbij voor de aanplant van verschillende soorten bomen. Dit zorgt ervoor dat de laanbeplanting in de toekomst minder kwetsbaar is voor ziekten en plagen. De nieuwe bomen passen in het landschappelijk beeld en zijn vergelijkbaar met elkaar qua groeiwijze en kroonomvang.