Een goed en gezond ontbijt is belangrijk voor kinderen. Om daar aandacht voor te vragen, schoof burgemeester Bilder vanochtend op het gemeentehuis samen met 24 kinderen van Kindcentrum De Wijngaard uit Zwartsluis aan tafel voor het ontbijt. 

Burgemeester Bilder in gesprek met de kinderen

Op het menu stond een ontbijt dat voldeed aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum: volkorenbrood, volkorenbolletjes, volkoren crackers, halfvolle zuivel en water. Gezond én lekker. "Het burgemeestersontbijt is een mooie gelegenheid om ook aan onze jongste inwoners mee te geven wat voor positief effect een ontbijt met volkorenbrood heeft op een goede start van de dag", aldus burgemeester Bilder.

Zo'n 200 gemeenten in heel Nederland namen deze week deel aan het burgemeestersontbijt, een vast onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt.

Voor de kinderen van groep 3 van Kindcentrum De Wijngaard was het niet alleen een hele belevenis om op het gemeentehuis te ontbijten met de burgemeester, het werd bovendien een leerzame en gezellige ochtend. Samen met de kinderen hebben burgemeester Bilder en JOGG-regisseur Aylin van Duinen gepraat over het belang van ontbijten.