Voor de Tagweg in Genemuiden is een inrichtingsontwerp gemaakt. In dit ontwerp zit ook de Steltenberg. U kunt het ontwerp onderaan deze pagina downloaden. We hopen nog in 2022 met de aanleg te starten.

Het ontwerp is gebaseerd op een aantal uitgangspunten die verschillen van de weg zoals die nu deels is aangelegd. Op de Tagweg geldt straks een maximale snelheid van 30 km/h. Dit heeft de volgende gevolgen:

  • We willen gelijkwaardige kruispunten maken. Dit betekent dus dat een bestuurder van rechts voorrang krijgt. Deze maatregel werkt snelheidsremmend.
  • De rijbaan krijgt een bepaalde breedte die past bij een 30 km/h-weg. Hoe breder en comfortabeler de weg is, hoe harder er gereden wordt. Daarom willen we de bestaande rijbaan versmallen. De extra ruimte die beschikbaar komt, kunnen we gebruiken als stoep en groen. Door de kabels en leidingen die er liggen, willen we de extra ruimte toevoegen aan de 'centrumzijde' van de weg.
  • We willen de weg aanleggen met klinkers. Daarmee benadrukken we dat het gaat om 30 km/h-weg. De weg willen we hetzelfde inrichten als de Bereklauw.
  • Om de gewenste snelheid af te dwingen, willen we op de belangrijke uitwisselingspunten snelheidsremmers toepassen. Vooral in de vorm van kruispuntplateaus. De herhaling van deze snelheidsremmers ontmoedigt een weggebruiker om tussentijds het gaspedaal in te trappen.

Inloopbijeenkomst op 7 juni

Voor geïnteresserden houden wij op dinsdag 7 juni een inloopbijeenkomst. Deze bijeenkomst is van 18.00 tot 20.00 uur in het Olde Stadhuus in Genemuiden. U kunt hier vragen stellen over het ontwerp aan medewerkers van de gemeente Zwartewaterland. Wethouder Harrie Rietman is eveneens bij de bijeenkomst aanwezig.

Reacties en opmerkingen die wij op het inrichtingsontwerp krijgen, bespreken met met de vertegenwoordigers van de wijk. We kijken dan of we deze reacties mee kunnen nemen in het definitieve ontwerp.