Om scootmobielbezitters veiliger en met meer plezier aan het verkeer deel te laten nemen, houdt Veilig Verkeer Nederland informatieochtenden voor inwoners van de gemeente Zwartewaterland. Tijdens deze ochtend kunnen inwoners ook terecht voor de verplichte jaarlijkse inspectie van hun scootmobiel. Deelname is gratis en met een lunch.

Er is op dit moment geen informatieochtend voor schootmobielen gepland. 

Inhoud informatieochtend

Tijdens de informatieochtend krijgt u in een gezellige en ongedwongen sfeer de kans om ervaringen en tips delen. Een trainer van VVN is deze ochtend aanwezig om uitleg te geven over het zo veilig mogelijk gebruiken van een scootmobiel. U kunt hiermee uw kennis van de verkeersregels opfrissen en zelfs oefenen met het gebruik van uw scootmobiel op een parcours.

Een ergotherapeut geeft advies en tips over de gewenste houding. De informatieochtend wordt afgesloten met een gratis gezamenlijke lunch. Inwoners die via de Wmo een scootmobiel in gebruik hebben, kunnen hun scootmobiel laten controleren door leverancier RSR. Daarmee voldoen ze aan de verplichte jaarlijkse keuring. Kleine reparaties voert de leverancier ter plekke uit.

Aanmelden

Wilt u zich gratis aanmelden? Bel of mail naar 088 524 89 20 of steunpuntoost@vvn.nl. U kunt zich ook online aanmelden op www.vvn.nl/opfriscursussen.