Met onder andere een informatiebijeenkomst en het Mobile Media Lab van de politie vraagt de gemeente Zwartewaterland tijdens Week Digitaal Veilig IJsselland aandacht voor bewustwording en weerbaarheid van digitale criminaliteit. Aanmelden voor de gratis informatiebijeenkomst op donderdag 14 april kan vanaf nu.

Samen met de Bibliotheek Zwartewaterland houdt de gemeente op donderdag 14 april de informatiebijeenkomst digitale veiligheid. Tijdens de bijeenkomst vertellen Henk van Ee, docent Cybersecurity en studenten van Hogeschool Saxion hoe online oplichters te werk gaan. Ze geven praktische tips waar aanwezigen direct mee aan de slag kunnen. Er is ook voldoende ruimte voor vragen.

De bijeenkomst in de bibliotheek aan de dr. H.A.W. van der Vechtlaan 34 in Hasselt is van 15.00 tot 16.30 uur en start om 14.30 uur met een inloop. Deelnemers kunnen hun computer, tablet of mobiele telefoon meenemen als ze vragen hebben over het veilig internetten met het apparaat. Gratis aanmelden voor deze bijeenkomst kan vanaf nu op veiligheid@zwartwaterland.nl.

Mobile Media Lab op Havenplein

In de Week Digitaal Veilig IJsselland komt de politie met de Mobile Media Lab naar Genemuiden. Deze grote vrachtwagen van de politie staat in vier dagen tijd op acht verschillende locaties in de regio IJsselland. Op dinsdag 12 april staat de Mobile Media Lab van 13.30 tot 16.30 uur op het Havenplein in Genemuiden.

In de Mobile Media Lab krijgen inwoners de kans om mee te praten en te denken over het vergroten van de digitale weerbaarheid. Ook krijgen bezoekers concrete tips om digitale onveiligheid tegen te gaan. De Mobile Media Lab richt zich met name op oudere senioren. Maar iedereen is welkom om op 12 april een kijkje te komen nemen in de vrachtwagen.