Ook dit najaar kunnen inwoners van de gemeente Zwartewaterland weer op drie zaterdagen gratis grof tuinafval inleveren. De eerstvolgende mogelijkheid is op zaterdag 7 oktober 2023.

De gemeente en ROVA vinden het belangrijk om grof tuinafval te scheiden. Ze willen daarmee voorkomen dat het bij het restafval terecht komt. Gescheiden grof tuinafval kunnen we namelijk deels composteren en deels inzetten voor de opwekking van duurzame energie.

Wanneer kunt u gratis grof tuinafval inleveren?

Dit najaar kunt u grof tuinafval gratis inleveren op:

  • Zaterdag 7 oktober 2023
  • Zaterdag 21 oktober 2023
  • Zaterdag 11 november 2023

Waar kunt u terecht?

U kunt uw grof tuinafval gratis brengen op twee verschillende locaties. Let op: De openingstijden van deze locaties zijn niet hetzelfde. Bij Groenrecycling Wolfshagen kunt u alleen in de ochtenduren terecht. Rova Zwolle is ook 's middags geopend.

Inleverlocaties
Groenrecycling Wolfshagen
Wolfshagenweg 2a Hasselt 
Zaterdag: 08.00 - 12.00 uur

Milieubrengstation ROVA Zwolle 
Rijnlandstraat 2, Zwolle
Zaterdag: 09.00 - 17.00 uur

U kunt op bovengenoemde locaties en data een onbeperkte hoeveelheid grof tuinafval gratis inleveren. Deze service is alleen bedoeld voor particulieren en u moet zich kunnen legitimeren als inwoner van de gemeente Zwartewaterland.

Wat is grof tuinafval?

Om goede compost te kunnen maken, is het belangrijk dat er alleen grof tuinafval wordt ingeleverd. Als er bijvoorbeeld zand, aarde, of bielzen tussen het grof tuinafval zit, dan is het onbruikbaar voor de compostproductie. Vervuilde ladingen worden daarom niet gratis geaccepteerd.

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar de website van ROVA