Door heel Genemuiden laat de gemeente Zwartewaterland tot eind juni in totaal 440 lantaarnpalen vervangen. De gemeente doet dat op een duurzame manier. Hierdoor blijft de openbare verlichting in Genemuiden veilig. En kunnen de lantaarnpalen de komende jaren weer mee.

Heijmans is in opdracht van de gemeente vandaag gestart met de werkzaamheden aan de lantaarnpalen. Het onderhoud duurt tot en met juni. Daarbij worden de verouderde lantaarnpalen vervangen.

Het vervangen van een lantaarnpaal gebeurt in één dag. Op die manier kan in de avond het licht in de straat weer branden.

Tweede leven voor lantaarnpalen

Bij het vervangen van de lantaarnpalen maakt de gemeente niet alleen gebruik van nieuw materiaal. Ook worden lantaarnpalen vervangen door gebruikte masten die van andere plekken in Genemuiden komen. Dit zijn lantaarnpalen die vanwege de eenheid in het straatbeeld moeten worden vervangen.

Omdat deze lantaarnpalen nog goed werken en veilig zijn, zijn ze heel geschikt voor hergebruik. Door de lantaarnpalen op een andere plek een tweede leven te geven, hoeft de gemeente deze goedwerkende verlichting niet onnodig weg te doen.

Heeft u vragen over dit onderhoud?

Bel naar 14 038 of stuur een mail naar info@zwartewaterland.nl.