De gemeente Zwartewaterland gaat jongeren die 18 jaar zijn geworden, helpen om op eigen benen te staan. Daarvoor heeft de gemeente de app Kwikstart in gebruik genomen. Wethouder Maarten Slingerland reikte hiervoor de eerste felicitatiekaart uit aan Naomi van Dijk uit Genemuiden.

Iedereen in de gemeente Zwartewaterland die 18 jaar wordt, krijgt van de gemeente de felicitatiekaart per post toegestuurd. Op die kaart staat een QR-code om de app te installeren. "Als je 18 jaar wordt, moet je heel wat zaken regelen. Het is dan niet altijd makkelijk om meteen te weten waar je terecht kunt", vertelt wethouder Maarten Slingerland. "Deze app geeft de jongeren een snelle start."

De onlangs 18 jaar geworden Naomi van Dijk uit Genemuiden ontving de eerste felicitatiekaart. Die kreeg de student allround schoonheidsspecialiste uit handen van wethouder Slingerland.

De app helpt jongeren in begrijpelijke taal op weg met zaken waar zij mee te maken kunnen krijgen. Zoals het aanvragen van een DigiD, een zorgverzekering of informatie voor een nieuwe woning. In de app staat betrouwbare landelijke, maar ook lokale informatie over wonen, geldzaken, werk, school, gezondheid, verzekeren en rechten en plichten. Slingerland: “In de app vinden jongeren verder waar ze terecht kunnen als ze er zelf niet uitkomen. We helpen ze hiermee om makkelijker op eigen benen te staan.”