In de hal van het gemeentehuis is een tentoonstelling te zien over De Veerpoort. De expositie werd maandagmiddag 9 mei officieel geopend. Wethouder Harrie Rietman overhandigde daarbij een boekje over het archeologisch onderzoek aan het Toeristisch Informatie Punt Hasselt (TIP) en de Stichting Hanzestad Hasselt Marketing (HHM).

De reconstructie van de Veerpoort in Hasselt werd 2 maanden geleden feestelijk geopend. De Veerpoort was één van de 3 hoofdpoorten die Hasselt had in de Middeleeuwen. De herbouw biedt Hasselt nu een blijvende herinnering aan het verleden van de Hanzestad.

De restanten van de originele Veerpoort en fundamenten van de stadsmuur werden opgegraven tijdens renovatiewerkzaamheden in 2016. Over deze opgraving en over de Veerpoort is een expositie gemaakt. John Assink, naast Hans Veldman en Jan Holthuis één van de initiatiefnemers van de reconstructie, onthulde gisteren bij de opening samen met wethouder Gerrit Knol een 3D-versie van de Veerpoort.

Bij de expositie zijn ook verschillende vondsten te zien van de Stichting Archeologische Werkgroep Zwartewaterland. De expositie is tijdens openingstijden voor iedereen gratis te zien in de hal van het gemeentehuis van Hasselt.