De vaccinatiegraad in regio IJsselland is hoog. Toch wordt in alle 11 de gemeenten nog steeds geprikt tegen corona. In Zwartewaterland kan dat vanaf 23 maart in het consultatiebureau aan de Prinsenstraat 22c in Hasselt.

Een groot deel van de inwoners heeft ondertussen een (herhaal)prik laten zetten. Toch blijft de GGD voorlopig coronavaccinaties in de gemeente Zwartewaterland aanbieden. "We vinden het belangrijk om laagdrempelig en dichtbij te blijven vaccineren tegen corona", vertelt Arjan de Boer, projectmanager COVID bij GGD IJsselland. "Het grootste deel van de prikken die nu worden gezet zijn herhaalprikken. Maar er worden óók nog steeds 1e en 2e prikken gezet. Zolang die behoefte er is, blijven wij vaccineren."

Vanaf 23 maart gebeurt dat bij het consultatiebureau in Hasselt, waar ook de jeugdgezondheidszorg van de GGD plaatsvindt. Op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties(externe link) staan de actuele data en tijden.

Een coronaprik kan zowel met als zonder afspraak worden gehaald. Heeft u na 18 september 2022 al een herhaalprik gehad? Dan bent u voldoende beschermd en kunt u  nu niet nóg een herhaalprik halen.