Het Cingellandenpad is een beweegpad voor iedereen. Samen met inwoners en organisaties was een prachtig plan bedacht voor omwonenden en bewoners van de Schans. Dat is nu gerealiseerd. Er zijn beweegtoestellen, fruitbomen en een vlindertuin. Voor mindervaliden is er een vissteiger geplaatst.

Langs de vijver bij de Weteringallee was al een wandelpad geschikt gemaakt voor mindervaliden en ouderen. Het pad nodigt uit tot het maken van een wandeling en ontmoeten. Het pad wordt veel gebruikt. De omgeving van het pad is nu ingericht met groen (bloemen, kruiden en vlindertuin) en passende beweegtoestellen. De hengelsportvereniging bouwde een steiger voor mindervaliden en de hoogstambrigade zorgde voor een aantal bomen. 

Praatplaat bracht wensen van de buurt in kaart

afbeeelding van bijeenkomst in september 2021 over inrichting cingellandenpad
Bijeenkomst bewoners met praatplaat

Om erachter te komen wat de wensen van buurtbewoners en bewoners van De Schans waren, hebben we met een praatplaat om reacties gevraagd. Op deze manier konden ze meedenken over de inrichting van de groenstrook Weteringallee. De vragen hadden betrekking op: wat moet er bij het beweegpad, welke beweegtoestellen, welk soort groen, een naam voor het pad en overige opmerkingen. In totaal hebben we 100 reacties ontvangen (40%) van mensen die hebben meegedacht over het gebied. 

Inrichting van de groenstrook

Heel duidelijk was de behoefte aan losse rustpunten. Daarbij werd ook opgemerkt dat men graag goed toegankelijke bankjes in de schaduw van een boom wil. Ook de plek is van belang met een mooi zicht op een tuin of op het water. Ook de beweegtoestellen, visplek voor mindervaliden en natuur beleven scoorden hoog.Verder vroeg men aandacht voor verlichting en veiligheid in het gebied en voor overlast van honden. 

Groen

Qua groeninrichting waren fleurige heestergroepen en bloemrijke graslanden het meest populair. De buurt koos hiermee voor een kleurige parkachtige omgeving. 

Beweegtoestellen

afbeelding beweegtoestel cingellandenpad
Vitaliteitsbrug Cingellandenpad

Opvallend was hier dat de buurtbewoners en ouderen een hele duidelijke voorkeur hadden voor de beweegbank en een vitaliteitsbrug. Ook werd geadviseerd om beschutte omgeving te realiseren zodat mensen zich minder bekeken voelen. Een enkeling maakte zich zorgen of de toestellen wel gebruikt worden. Vanuit de Schans worden beweegroepen georganiseerd. 

Naam voor het pad

Top vijf van de genoemde namen voor het pad was: Weteringpad, Vijverpad, Cingellandenpad, Cingelpad en Sluzigerpad. Maar ook bijzonder namen als Vitalispad, Vitaliteitspad, Kuierallee of Via Matum (Latijn voor beweegpad). De keuze is gemaakt voor Cingellandenpad.

Verder waren er ook leuke reacties zoals: “Het wordt straks nog mooier” en “leuk dat de buurt op deze manier inspraak heeft”.

Heeft u gevonden wat u zocht?