Net als vorig jaar geldt er ook tijdens de jaarwisseling een vuurwerkverbod. En moeten we rekening houden met de coronamaatregelen. Carbidschieten mag op oudejaarsdag wel. Vooraf maakt u hiervan melding bij de gemeente.

Het carbidschieten is een echte traditie op oudjaarsdag. Om ervoor te zorgen dat de situatie veilig blijft en er zo min mogelijk overlast ontstaat, gelden er regels waar iedereen zich tijdens het carbidschieten aan moet houden. 

Carbidschieten kan op vrijdag 31 december van 10.00 tot 02.00 uur (op 1 januari). Op het Havenplein in Genemuiden mag u carbidschieten tussen 12.30 en 16.00 uur. De gemeente vraagt inwoners die gaan carbidschieten dit uiterlijk 30 december te melden. Uw melding maakt u online via de website van de gemeente.

Maak online een melding van carbidschieten

Veiligheid

Gaat u carbidschieten? Zorg dat het veilig gebeurt. Houd 1,5 meter afstand tot anderen en denk aan de basisregels. Buiten geldt er op 31 december een maximum groepsgrootte van 4 personen vanaf 13 jaar. Mensen die op 1 adres wonen zijn hiervan uitgezonderd.

Voor het carbidschieten gelden verder deze regels:

  • Vaten hebben een inhoud van maximaal 50 liter.
  • U schiet met een plastic bal.
  • U schiet niet in de buurt van verzorgingshuizen en gebouwen waar kerkdiensten worden gehouden.
  • U zorgt niet voor gevaar of schade voor de omgeving en directe omstanders.

Lees meer informatie over het veilig carbidschieten