Ja, ik wil!!
Wil jij een bijdrage leveren aan een unieke en onvergetelijke dag voor een bruidspaar? 
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen

Jaarlijks worden in de gemeente Zwartewaterland ongeveer 100 huwelijken en geregistreerde partnerschappen voltrokken waarvan de helft door ons vaste team van trouwambtenaren. Wij zijn op zoek naar nieuwe trouwambtenaren om ons team compleet te maken. De rol van trouwambtenaar kan worden vervuld naast een baan, studie of andere bezigheden. Je moet er rekening mee houden dat je op jaarbasis 5 tot 10 huwelijken gaat voltrekken. Deze vinden plaats op alle dagen van de week met een duidelijke piek op vrijdag en in de maanden mei tot en met september.
 

Wat vragen wij van jou

Het huwelijk of de partnerschapsregistratie is een bijzonder moment in het leven van twee mensen. Wij zijn op zoek naar enthousiaste, flexibele en representatieve kandidaten die de ambitie en het vermogen hebben om deze gebeurtenis een extra impuls te geven. Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en hebt een klantgerichte houding. Bij voorkeur heb je ervaring met spreken in het openbaar en heb je kennis van de Engelse taal. Je zorgt ervoor dat de ceremonie is zoals het paar zich heeft voorgesteld: luchtig, serieus, persoonlijk humoristisch, kort maar krachtig of juist zakelijk. Je hebt een onbevooroordeelde houding ten opzichte van alle mogelijke samenstelling van onze partnerschaps- en bruidsparen. Onze voorkeur gaat uit naar kandidaten die woonachtig zijn in of in de omgeving van onze gemeente. Je bent bereid de benodigde cursussen te volgen.
 

Wat kun je verwachten?

  • Als trouwambtenaar krijg je een jaarcontract (oproepovereenkomst), dat bij goed functioneren kan worden omgezet in een vast dienstverband.
  • Voor het verrichten van deze taak verstrekken we per voltrokken huwelijk een onkostenvergoeding. De bruto vergoeding bedraagt € 162,25 per gesloten huwelijk of partnerschapsregistratie.
  • Om het ambt te mogen vervullen word je beëdigd door de Rechtbank Zwolle
  • We bieden je een opleiding aan tot trouwambtenaar.
     

Beleef de Gemeente Zwartewaterland

De gemeente Zwartewaterland bestaat uit 3 kernen en een mooi buitengebied. Genemuiden staat bekend om zijn grootschalige tapijtindustrie van internationale allure. Hanzestad Hasselt kent een rijke en eeuwenoude historie. Zwartsluis heeft veel watersport en scheepsbouw en fungeert als toegangspoort naar Nationaal Park Weerribben-Wieden. Zwartewaterland is dus een bedrijvige én een groene gemeente, prachtig gelegen aan het Zwartewater. Belangrijk daarbij is het behoud van evenwicht tussen economie en ecologie. Kenmerkend is verder het respect van de mensen naar elkaar en de betrokkenheid van de gemeenschappen bij onze samenleving. 

Bij de gemeente Zwartewaterland werken we met ongeveer 170 mensen. Het is overzichtelijk, persoonlijk en collegiaal. Samen creëren we de beste ondersteuning voor onze inwoners, door breed te denken op een kleinschalige manier en altijd met een passende oplossing. Daarvoor maken wij ons hard. Onze kernwaarden zijn: participatief, integer, integraal en kwaliteitsgericht.
 

Enthousiast geworden?

Stuur ons dan je cv en motivatie zo snel mogelijk, maar uiterlijk maandag 5 december. Bij voldoende geschikte kandidaten sluiten we de vacature mogelijk eerder.

SOLLICITEER(externe link)

Heb je vragen?

Neem dan contact op. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij onze Coördinator Burgerzaken, Rineke Verstijnen. Vragen over de procedure kun je richten aan onze hr-adviseur Michelle van de Wetering. Beiden zijn bereikbaar via 14 038.