Volgende maand wordt er een speciale boottocht georganiseerd over het Zwarte Water. Een mooie vaartocht, exclusief voor mantelzorgers om te genieten van een ontspannen dag op het water, inclusief een lunch, voor slechts 5 euro per persoon. Als mantelzorger kunt u zich aanmelden voor een van de 4 afvaarten. Dit kan tot 12 juni.

Mantelzorgers, zetten zich vaak langdurig en zonder vergoeding in voor de zorg van een naaste. Ze vinden het vanzelfsprekend om hun familielid, buur of vriend te helpen waar nodig. En veelal halen ze daar ook veel voldoening uit. Dat is prachtig, maar het verdient ook steun en waardering want het vraagt vaak veel van de mantelzorger. Daarom organiseren de gemeente Zwartewaterland, het Steunpunt Mantelzorg en de Stichting Schipper Mag Ik Ook Eens Varen deze boottocht. Meer informatie over ondersteuning aan mantelzorgers, vindt u op www.zwartewaterland.nl/mantelzorg.

U vaart mee met de Jonathan

De Jonathan is een historisch passagiersschip dat goed toegankelijk is voor mensen met een beperking. Er is ruimte voor 12 passagiers per tocht. Voor meer details over het schip, ga naar www.schippermagikookeensvaren.nl

De boottocht

Data: 17, 18, 19 en 20 juni
Locatie: afvaart vanaf de Grintwal Hasselt
Inchecken: 09:30 uur
Vertrek: 10:00 uur
Terugkomst: 16:00 uur
Kosten: 5 euro per persoon, inclusief lunch

Aanmelden voor 12 juni 

Bent u mantelzorger wilt u mee met een van de vier afvaarten? Meld u dan voor 12 juni aan. Dit kan bij Lia Ruitenberg per e-mail l.ruitenberg@ijsselheem.nl of telefonisch 06-1301 4955.

Gezond en Gelukkig Zwartewaterland

De gemeente en 50 organisaties stimuleren een Gezond en Gelukkig Zwartewaterland voor alle inwoners. Dit betekent dat iedereen zich naar omstandigheden goed voelt. Dat iedereen zoveel mogelijk meedoet in de samenleving. En dat iedereen voldoende beweegt en gezond eet. Kijk voor informatie op www.gezondengelukkig.nl.